HARFELE SĂPTĂMÂNII (16). Un pakistanez orbit de gelozie face victime în județul Gorj (și alte nenorociri de Crăciun)

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • Un bărbat care domicilia într-un cămin de nefamiliști din Botoșani a avut poftă să aprindă niște bețișoare parfumate. Ce i-o fi trebuit lui?! Nu s-a priceput (de unde să se priceapă?), nu le-a așezat cum trebuie, a uitat de ele, alea au luat foc și i-a luat foc bucătăria. A fost evacuat un bloc întreg din cauza moftului său. Din fericire, nimeni n-a fost rănit. Asta e, la omul sărac nici bețișoarele parfumate nu ard cum trebuie.
  • Editura Humanitas ne răsfață anual cu topul celor mai furate cărți din unitățile sale de desfacere. Cea mai furată carte de anul acesta este manualul de Biologie de clasa a VI-a. Se fură mai mult de nevoie, pentru copii, dovadă stau și locurile doi și trei la capitolul sustrageri: manualul de Chimie de clasa a XI-a și, respectiv, caietul de limba română de clasa a VIII-a. Nu putem fi la fel de docili și când vine vorba de parte de jos a clasamentului. De ce furați, mă, nenorociților „De ce iubim femeile“, de Mircea Cărtărescu? De ce-l furați pe Boia? De ce-l furați Jose Luis Peixoto? Nu vă mai ajunge? Hoților și bolnavilor după literatură și istorie a ideilor!
  • Moarte suspectă a unui cerb lopătar, la așa-zisa Grădină Zoologică din municipiul Roman. Ziariștii romașcani încearcă să afle dacă decesul animalului a survenit într-adevăr din cauza unei ocluzii intestinale (varianta oficială) sau a fost altceva. Bravo ziariști romașcani, mergeți și voi după sistem!
  • Știm că am cam abuzat de harfele cu tăieri de porci, dar, gata, încă una și gata: la Iași, doi șogori (adică cumnați), au tăiat porcul în bună înțelegere și, firește, au început să consume alcool. Pe fondul consumului, între cei doi șogori a escaladat un conflict de mari proporții (pe semne că nu s-au înțeles la împărțirea cărnii), iar unul dintre ei a pus mâna pe cuțitul cu care tăiaseră porcul și l-a înjunghiat pe celălalt. Celălalt e în stare gravă la spitalul din Pașcani. Păcat că această sacră sărbătoare a tăierii porcului a fost mânjită cu sânge de om, sânge de șogor.
  • Dacă aveți de gând să mergeți pe la Călărași să vă cumpărați ceva lame de drujbă, vă sfătuim să vă gândiți de două ori. Presa călărășeană anunță că la o razie a poliției au fost descoperite aproape 40 de lame de drujbă contrafăcute. Harfa.ro salută vigilența polițiștilor și e înmărmurită că cineva s-a gândit să falsifice lame de drujbă. Înseamnă că încă mai avem oameni destoinici în țara asta, români cu imaginație și determinare.
  • Un bătrân din Vaslui era mai-mai să rămână fără ușa de la casă din cauza unor vecini sperioși din cale-afară. Vecinii nu l-au mai reperat pe bătrân vreme de câteva zile și, firește, s-au gândit că acesta a sucombat. Pasionați de știrile de la ora 5, vecinii au chemat pompierii, să vină să spargă ușa bătrânului, pentru a constata dimpreună decesul. Au venit pompierii și chiar când se pregăteau să dea asaltul final asupra ușii creștinului, acesta a apărut pe stradă, venind în goană și făcând semne disperate să nu i se spargă ușa. Vecinii au plecat dezamăgiți la casele lor și l-au mai și dojenit pe bătrân: pe unde umbli domnule, de atâtea zile, ai? Moșul a declarat că fusese undeva să-și încarce telefonul mobil.
  • În județul Gorj, un pakistanez și o olteancă rea de muscă au fost în centrul unui uriaș scandal sexual. Totul s-a petrecut în satul Larga din comuna Samarinești, unde pakistanezul trăia de câțiva ani alături de nevastă-sa. Bărbatul pe nume Faisal Zaman o bănuia demult pe femeie (Ioana Cărăgui) de relații extraconjugale. Prea trăgea ea mereu pe la un vecin, unu’ Mircea Jianu. Până într-o zi, când pakistanezul a luat toporul din cui și a tăbărât-o cu bătaia și pe femeie și pe Jianu. Nemernicul de asiatic s-a adaptat perfect la metoda de bătaie românească și le-a dat cu toporul în capete până n-au mai putut. Providența și coada șubredă de topor au făcut ca victimele să trăiască. De acum, vor putea să se hârjonească fără teamă, căci Faisal Zaman va face opt ani și două luni de pușcărie pentru tentativă de omor. Bine că n-au aflat ăia din ISIS de caz, că sigur își revendicau și atentatul ăsta de la Samarinești.
  • O serioasă avarie s-a produs în ajunul Crăciunului la conducta de apă caldă care alimentează cartierul Craiovița Nouă, din cetatea Băniei. Apa caldă scursă din magistrală a format o imensă baltă în apropierea depoului de tramvaie. Dan Vasile, directorul sucursalei Electrocentrala II Craiova, a declarat că avaria a fost produsă de un om al străzii care umblă periodic la conductă, susținând că are nevoie de apă cladă pentru igiena corporală. Astfel, de Crăciun, în Craiovița Nouă, doar boschetarul a fost curat și a mirosit frumos.
  • Sărăcie mare în fobalul românesc. asa-tg-mures-poli-1-696x486Meciul ASA Târgu Mureș – ACS Poli Timișoara, din semifinalele Cupei Ligii la fotbal, a oferit o harfă grea: jucătorii lui Poli au evoluat cu tricouri pe care numerele erau scrise cu carioca. Harfa e că însuși Ionuț Popa, atrenorul timișorenilor, a scris cu carioca numerele de pe tricouri, iar fotbaliștii l-au complimentat, spunându-i că a scris foarte frumos. Chiar dacă au intrat pe teren într-un asemnea hal, timișorenii au câștigat meciul și l-au făcut foarte fericit pe Ionuț Popa. Acesta a declarat că, drept răsplată, le dă vacanță jucătorilor până pe 6 ianuarie. „Ei ar fi vrut până pe 7, dar nu se poate. Pe 7 e ziua mea onomastică, e Sfântul Ionuț, și trebuie să vină cu slănină, cu cârnați la mine“, a mai declarat Popa.

http://www.youtube.com/watch?v=pwvWimEK_rA PS: Nu i-am cunoscut pe rușii din corul Red Army, care s-au prăbușit ieri cu avionul în Marea Neagră, dar, după ce ne-am uitat la câteva clipuri pe youtube, i-am primit post-mortem în rândul marilor oameni de harfă. Să ne revedem cu bine, tovarăși!

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să