Iarba verde de pe acoperișul stației de tramvai

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a participat, joi dimineață, la inaugurarea unui acoperiș de stație de tramvai care a fost învelit cu un strat de iarbă.

Evenimentul a dat startul campaniei „Stații verzi”, derulată de Asociația pentru Responsabilitate Socială și finanțată de un grup de companii private, în urma căreia 34 de stații de tramvai din București vor fi acoperite cu vegetație. Primăria Capitalei este partener în acest proiect, motiv pentru care Gabriela Firea a ținut să fie prezentă la inaugurarea primului acoperiș intrat în program.

Stația verde inaugurată de Gabriela Firea FOTO: Inquam / Octav Ganea

Evenimentul a avut loc în stația de tramvai din fața Bisericii Sfântu Gheorghe, din București, unde s-a admirat acoperișul și s-au ținut discursuri la microfon. S-a explicat că trei metri pătrați de acoperiș asigură oxigenul zilnic pentru o persoană. Totodată, primarul general a arătat că este vorba despre „un proiect special, care se referă la viața noastră, la sănătatea noastră, la ceea ce lăsăm în urmă la final de mandat”. Cuvintele sale au fost ascultate cu interes de cetățenii care se aflau în stație, așteptând tramvaiul, dar au existat și câțiva nemulțumiți care au denigrat montarea acoperișului verde cu expresii precum „asta ne trebuie nouă?” sau „duceți-vă mai încolo să vedeți cum pute a urină”. Pentru o imagine mai clară a evenimentului din stația de tramvai Sfântu Gheorghe, vă rugăm să urmăriți reportajul de mai jos.

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.