La Gura Humorului s-a desfăşurat Olimpiada Poştaşilor. Sibiul – primul loc în clasamentul pe medalii

COMPETIŢIE. „Marşul Factorilor Poştali”, ediţia 2016, şi-a stabilit medaliaţii. La bărbaţi, cel mai rapid poştaş s-a dovedit reprezentantul judeţului Suceava, în timp ce în proba femeilor s-a impus o băcăuancă. Judeţul cu cei mai mulţi poştaşi pe podium este Sibiul. Faza naţională a competiţiei care îi aduce la start pe cei mai rapizi poştaşi din ţară s-a desfăşurat, anul acesta, la Gura Humorului, pe o vreme răcoroasă, care le-a convenit alergătorilor. Bărbaţii s-au întrecut pe o distanţă de şapte kilometri, în timp ce femeile au alergat trei kilometri.

Proba masculină a fost câştigată de suceveanul Victor Romaşcanu (medalie de aur), urmat îndeaproape de vâlceanul Vasile Costescu (argint) şi sibianul Tiberiu Crăciun (bronz). La femei, cea mai rapidă poştăriţă s-a dovedit băcăuanca Felicia Moisă (medaliată cu aur), locurile doi şi trei fiind ocupate de Mioara Păcăoaru (argint) din Harghita şi Maria Szatz (bronz) din Sibiu. Astfel, Sibiul a reuşit să obţină cele mai multe medalii, locuitorii de pe raza acestui judeţ bucurându-se de poştaşi rapizi şi fermi, care distribuie pensiile şi corespondenţa într-un ritm susţinut. Medaliile de aur au fost răsplătite cu 500 de lei, iar ceilalţi laureaţi au primit diplome şi materiale promoţionale. La competiţie a asistat şi Alexandru Petrescu, şeful Companiei Naţionale Poşta Română, care a încurajat asistenţa să nu se lase descurajată de ploaie: “Soarele există chiar dacă nu-l vedem. Să fim plouați doar fizic și niciodată în suflet. Este un examen și o fază națională a Marșului Factorilor Poștali, dar și o fază națională în redresarea Companiei Poșta Română. După cum știți, avem în față un examen de maturitate pentru compania noastră și doar împreună îl putem trece în următoarele 5- 6 luni. Vă doresc succes și să ne vedem la linia de sosire”.
Cele mai recente

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.