Material susținut de OLX

O zi din viața băiatului de la shaorma

„Cum vreți să fie?”. „Cu de toate!”.

Acesta e probabil cel mai scurt și cel mai întâlnit dialog dintr-un restaurant românesc. Și când orice comandă se rezumă în cuvinte atât de puține, clienții nu mai au timp să-l observe și pe cel care le prepară mâncarea.

Chiar dacă rămân mai degrabă invizibili, angajații fast-foodurilor sunt, însă, personaje importante în lumea marilor orașe. Un studiu realizat în perioada pandemiei arată că produsele de tip fast-food, cum ar fi pizza sau shaorma, au fost printre cele mai comandate mâncăruri. Shaormarii hrănesc zeci de mii de oameni în fiecare zi. E un job în continuă agitație, cu ture de noapte obositoare, întinse și pe 12 ore. Și totuși există oameni care fac această meserie cu pasiune.

În ultimul an, am început să înțelegem mai bine importanța meseriilor pe care înainte le treceam cu vederea și valoarea muncii din spatele lor. Continuăm seria de reportaje despre aceste meserii care merg înainte chiar și atunci când lumea se oprește în loc. De această dată am intrat într-o shaormerie și l-am urmărit pe Sorin Vasilache, un tânăr de 25 de ani care a intrat în câmpul muncii imediat după terminarea liceului.

Așa arată o zi din viața băiatului de la shaorma:

Acest material a fost realizat cu sprijinul OLX – Locuri de muncă

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.