Primarul Calafatului trăiește din pariuri: de 20 de ani câștigă bani și mașini. Ieri a câștigat 240.000 de lei

BULAN. Primarul municipiului Calafat, Lucian Ciobanu (PSD), poreclit din varii motive Țiganu’, are un noroc chior: câștigă la pariuri și la tombole de i s-a dus vestea în toată Oltenia. Calafetenii, în loc să se îngrijoreze că au dat orașul pe mâna unui om căruia nu-i stă gândul decât la jocuri de noroc, nu-și mai încap în piele de bucurie și se fălesc peste tot că au un primar care știe să dea în ele. Săptămâna aceasta, Ciobanu a scris „ca primaru'” patru bilete de pariuri sportive. A jucat pe baschet nord american și pe câteva meciuri din Euroliga de baschet. A trântit niște rezultate fantasmagorice, i-a rezultat o cotă finală de 7.693, a pus câte 9 lei pe fiecare bilet și apoi și-a văzut de primărie.

Două dintre cele patru bilete câștigătoare
Două dintre cele patru bilete câștigătoare

Dar Dumnezeul baschetului european și nord-american și-a îndreptat ochii către Calafat și a făcut ca toate rezultatele pariate de primarul Lucian Ciobanu să se concretizeze. De la Murcia la Boston și de la New York la Washington, toate forțele nevăzute ale baschetului au complotat pentru ca lui Ciobanu să-i iasă biletul. Spre seară s-a răspândit vestea în Calafat: dom’ primar a câștigat 240.000 de lei la pariuri. 50.000 de euro cum ar veni. Primarul susține că va împărți suma cu socri săi, că cică două dintre cele patru bilete câștigătoare ar fi ale lor. „Eu pun un bilet și apoi ceilalți membri din familie se iau după mine și fac și ei același bilet”, spune Ciobanu. Vrăjeală, le joacă el pe toate, dar le împarte în mai multe bilete ca să plătească mai puțin la impozitul pe câștig. Ciobanu zice că o să investească banii în construcția unei case. Așa cum spuneam la început, actualul primar al Calafatului este un răsfățat al acestei nemernice de zeițe Fortuna. În trecut, Țiganu’ a mai dobândit din jocuri de noroc următoarele câștiguri: în 1996 – 40.000 de mărci germane (Pariuri sportive. Nu știm unde paria el în 1996, că pe-atunci era numai Pronosportul la noi în țară, dar treaba lui), în 2001 – o mașină mică (la o tombolă), în 2015 – 100.000 de lei (tot la pariuri sportive). În timp ce primarul își savurează câștigul, calafetenii continuă să dârdâie prin apartamente, sau să se încălzească cu lemne ori cu brazde din bălegar. La Calafat nu se se mai dă căldură de 6 ani, după ce termocentrala orașului s-a tot defectat până s-a dus dracului de tot. E vai și-amar pe-acolo. Îi recomandăm primarului, dacă ține la concetățenii lui, să organizeze niște pomeni electorale acum, că tot vine campania. Să facă niște serbări câmpenești cu ponturi gratuite la pariuri, să mai iasă și pulimea din foame, băi frate! Să facă un pachet de cote frumoase pentru sporturile de iarnă, să ajungă până prin februarie-martie, încolo. Și dup’aia mai vedem!

Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.