Agenția Națională de Integritate refuză să explice public în ce stadiu se află cercetările sale la adresa lui Cătălin Cîrstoiu: candidatul PSD-PNL la Primăria capitalei e bănuit de incompatibilitate și de conflict de interese.

Un raport din 2020 al Corpului de Control al Guvernului Orban semnala posibilele probleme. Agenția de Integritate spune însă, foarte sec, că nu poate da informații despre cauzele aflate pe rolul său.

Corpul de Control a descoperit în toamna lui 2020 că actualul candidat lucra la clinica privată a familiei sale – Anemona –, deși era și manager la Spitalul Universitar București.

Mai mult, site-ul HotNews a publicat astăzi documente care arată că doctorul Cîrstoiu a lucrat și în toamna lui 2023 la stat, dar că trimitea pacienții în privat. Încasările intrau în conturile altei firme, tot a familiei Cîrstoiu.

HotNews a publicat, între altele, documente pe care medicul le-a semnat și parafat la clinica privată și o factură în valoare de 750 de lei.

Întrebat luni despre aceste afaceri, Cătălin Cîrstoiu a respins toate bănuielile legate de presupusa-i incompatibilitate și de conflictele de interese.

„Țară, țară, vreau ostași”

Pe măsură ce tot mai multe state fie îi sugerează, fie îi spun de-a dreptul că n-ar fi cazul, Klaus Iohannis se încăpățânează cu candidatura la șefia NATO.

La o reuniune consacrată împlinirii a 20 de ani de la aderarea României, președintele a repetat ceea ce știe toată lumea: țările de pe flancul estic al Alianței sunt în prima linie NATO de apărare, în urma invadării Ucrainei.

Ar fi, drept urmare, legitim să se aștepte la o reprezentare mai solidă în conducerea Alianței.

În vreme ce Parlamentul se pregătește să dezbată un proiect de lege privind stagiul militar voluntar, Klaus Iohannis a afirmat însă că armata are nevoie de noi recruți.

Avertisment

Benjamin Netanyahu comite „o greșeală” prin felul în care gestionează războiul din Gaza, iar o încetare a focului ar fi necesară.

O spune unul dintre cei mai importanți aliați ai Israelului: președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut aceste declarații într-un interviu televizat. Acestea sunt printre cele mai dure comentarii ale sale la adresa liderului israelian.

Washingtonul are tot mai puțină răbdare cu Guvernul Netanyahu, din cauza dezastrului umanitar din Gaza.

Atât Statele Unite, cât și Marea Britanie continuă însă să livreze armament Israelului.

Jumătate din populația Gazei e amenințată cu foametea după o mai bine de șase luni de război, iar operațiunile armatei au dus la moartea a peste 33.000 de persoane.

Premierul Netanyahu, însă, anunța de curând că a stabilit data ofensivei din orașul Rafah, în sudul Gazei, unde s-au refugiat circa un milion și jumătate de palestinieni.

Portret de candidat

La Știrile Zilei continuăm să vi-i prezentăm pe cei mai importanți dintre politicienii care ne cer votul la locale și la europarlamentare.

Cu ce s-au remarcat până acum?

Și în ce fel ar putea să ne reprezinte în viitor? Astăzi, Raul Bambu reface traseul Gabrielei Firea, sută la sută sigură că va da Bucureștiul pe Bruxelles.

E miercuri, 10 aprilie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:56 Cazul Cîrstoiu: ANI tace expresiv

03:03 Alegeri în capitală: încă un sondaj

03:43 Sprijin controversat pentru Piedone

04:34 K. Iohannis: „Țară, țară, vreau ostași!”

06:19 Sancțiuni ridicate

07:17 Joe Biden: Netanyahu „greșește” în Gaza

08:47 Evadat prins după 14 ore

10:01 Dumitru Buzatu, denunțător la DNA

10:39 Campanie Declic în publicația „Politico”

11:50 Portret de candidat: Gabriela Firea

Cele mai recente