„Cred că perioada de independență a apus”: somat astfel de Marcel Ciolacu să lămurească acuzațiile de incompatibilitate și de conflict de interese la adresa sa, Cătălin Cîrstoiu s-a declarat din nou curat ca lacrima.
Candidatul PSD-PNL la Primăria capitalei a spus că, dacă cele două partide vor să renunțe la colaborarea cu el, trebuie să procedeze în consecință.
Mai multe anchete ale site-ului HotNews arată că medicul Cîrstoiu a trimis și tratat pacienți de la stat în clinica privată a familiei sale. El este manager al Spitalului Universitar din București. Nu e vorba de incompatibilitate, în opinia sa.
În toamnă, însă, doctorul Cîrstoiu a parafat un consult la clinica privată și a emis factura pe o altă firmă. Legea îi interzice acest lucru. „Toți colegii mei fac la fel”, a răspuns astăzi managerul de la Spitalul Universitar.
Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD și PNL vor purta o discuție despre situația candidatului lor cel mai târziu luni. Medicul bucureștean exclude o posibilă candidatură independentă.
Piedone și-a depus candidatura
Fără cruci și usturoi, dar cu tricouri care s-ar vrea ironic-amuzante, Cristian Popescu-Piedone și-a depus astăzi candidatura la Primăria Bucureștiului.
Reprezintă o formațiune cu nume pompos – Partidul Umanist Social-Liberal –, fondată de un om de afaceri condamnat pentru o fraudă de 60.000.000 de euro și colaborator al fostei Securități: Dan Voiculescu.
Primarul sectorului 5 crede că PUSL ar avea șanse să intre și în Parlament anul acesta, așa că a început să se pregătească din vreme: pe fundalul încordării provocate în coaliție de candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, el s-a arătat dispus să negocieze cu PSD.
Potrivit unei anchete a site-lui G4Media, aproape 50 de rude, interpuși, interlopi și oameni de încredere gravitează în prezent în jurul Primăriei sectorului 5. Unii dintre ei au ocupat sau ocupă funcții de conducere în instituțiile conduse de acesta.
Împart, la rândul lor, alte funcții, încasează salarii de mii de euro și gestionează fonduri publice foarte consistente.
Noi atacuri asupra Ucrainei
Cel puțin opt persoane, inclusiv doi copii, au murit la Dniepropetrovsk, în centrul Ucrainei, într-un atac rusesc cu rachete.
Oficialitățile din Kiev insistă că, în lipsa unor noi sisteme de apărare antiaeriană din partea aliaților, frontul estic și cel sudic din Ucraina sunt în pericol să cadă. De luni întregi, republicanii americani din Camera Reprezentanților au blocat un pachet de ajutor suplimentar pentru Ucraina, în valoare de peste 60 de miliarde de dolari. Un vot asupra acestei propuneri ar urma să fie dat mâine în Congres.
Pe de altă parte, aviația ucraineană afirmă că a doborât un bombardier strategic rusesc de tip Tupolev 22, pentru prima oară de la începutul invaziei. Moscova a confirmat prăbuşirea unui aparat, însă a pus-o pe seama unor „defecţiuni tehnice”. Nu este clar dacă e vorba despre acelaşi avion.
Tupolevul 22 este un bombardier supersonic capabil să transporte arme nucleare. Ministerul Apărării din Rusia afirmă că avionul nu transporta rachete şi că ar fi căzut într-o zonă nepopulată.
Portret de candidat
La Știrile Zilei continuăm să vi-i prezentăm pe cei mai importanți dintre politicienii care ne cer votul la locale și la europarlamentare.
Cu ce s-au remarcat până acum?
Și în ce fel ar putea să ne reprezinte în viitor?
Astăzi, Raul Bambu reface traseul Mariei Grapini.
E vineri, 19 aprilie. Iată care sunt știrile de astăzi:
00:52 Primăria capitalei: Cătălin Cîrstoiu insistă
03:20 Piedone și-a depus candidatura
05:36 Apă la robinet după un reportaj Recorder
07:07 Mihai Chirica, trimis în judecată
08:07 Tensiune în creștere în Orientul Mijlociu
09:12 Ucraina: atacuri în orașe, avion rusesc prăbușit
10:26 Dosarul „2 Mai”: procesul continuă
11:07 Încă un scandal în B.O.R.
12:10 SUA: 100 de milioane pentru victimele abuzului
13:39 Portret de candidat: Maria Grapini