În vreme ce naționala de fotbal caută o performanță nemaiatinsă de decenii pe terenul de fotbal, restul României nu se dezminte: în ediția de astăzi a Știrilor Zilei vorbim despre cum ar vrea să scape Mario Iorgulescu de o a doua condamnare, după ce a reușit să obțină anularea pedepsei primite în procesul accidentului în care a ucis un om.

Fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal le cere judecătorilor să-i revizuiască și condamnarea dintr-un dosar de sechestrare.

Între timp, site-ul G4Media scrie că mai bine de 40 de procurori DNA, plătiți deja cu peste 5.000 de euro, au dat instituţia în judecată: ei cer salarii de peste 8.000, ca la Parchetul European, pe motiv că ar fi discriminați.

Procurorii DNA spun că ar avea aceleaşi condiţii de angajare și aceleaşi competenţe cu cei europeni.

Ei vor ca Direcția Anticorupție să le plătească diferenţele salariale, dar nu oricum, ci de la înfiinţarea instituţiei continentale încoace: de la 1 iunie 2021.

Elena Lasconi, președinta USR

Votul a fost covârșitor: Elena Lasconi a câștigat funcția de președintă a USR din primul tur al alegerilor interne.

Cătălin Drulă demisionase la scurt timp după locale și europarlamentare, din cauza scorului foarte redus al partidului.

Primărița din Câmpulung Muscel a fost votată de peste 7.700 de colegi. Următorul clasat în cursa internă, Cristian Seidler, a fost preferat de mai puțin de 2.000 de persoane. La alegerile din cadrul USR s-au pronunțat mai puțin de jumătate dintre membrii partidului.

Elena Lasconi a spus că vrea să candideze și la Președinția României anul acesta și s-a declarat convinsă că va obține în weekend majoritatea în noul Birou Național al USR, forul colectiv de conducere. Grupările care-i susțin pe Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și pe Vlad Voiculescu sau Cristian Seidler s-ar putea însă coaliza.

La alegerile pentru Biroul Național, programate sâmbătă, nu iau parte Cătălin Drulă, Dan Barna și Cristian Ghinea, nucleul dur al echipei care a condus USR în ultimii ani.

Numit oficial

Previzibil, dar cu ceva întârziere, statele NATO au oficializat numirea lui Mark Rutte în funcția de secretar general. Premierul demisionar al Olandei va prelua în octombrie funcția lui Jens Stoltenberg; mandatul acestuia a fost prelungit de mai multe ori, din cauza războiului din Ucraina.

Cât despre întîrziere, ea se datorează unui demnitar din estul Europei faimos pentru lentoare – Klaus Iohannis a anunțat public abia săptămîna trecută că renunță la intenția de a ocupa el funcția de secretar general.

Cu ce a rămas România din această aventură a președintelui?

Posibile răspunsuri oferă, în această ediție, jurnalistul Cristian Pantazi.

E miercuri, 26 iunie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:58 Mario Iorgulescu: a doua condamnare contestată

02:35 Procurorii DNA vor salarii europene

03:40 Roșia Montană: contraatacul canadienilor

04:44 Oficial: Mark Rutte va conduce NATO

08:33 Julian Assange, liber și înapoi acasă

10:04 Elena Lasconi, președintă USR

11:30 Viața cu toaleta-n curte

12:13 România-Slovacia, testul „generației de suflet”

Cele mai recente