Uitați-vă bine la el! Carai de la Botoșani și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare

NOI FIGURI PE SCENA POLITICĂ. Mai sunt câteva luni până când românii își vor alege din nou reprezentații în Parlament. Lupta electorală stă să înceapă, iar unii și-au anunțat deja candidatura . La Botoșani, cel dintâi care și-a făcut publică intenția de a deveni parlamentar este Florin Zberea, zis Carai (50 de ani), cetățean de etnie romă, fără loc de muncă și absolvent de opt clase. El se aventurează în bătălia politică de unul singur: candidează independent. Carai a ales și camera în care vrea să lucreze: camera superioară, Senatul. „Am multe de arătat. Problemele romilor sunt multe şi trebuie să se facă auzite şi în Senat”, a spus el pentru „Monitorul de Botoșani“ Pentru a intra în campanie, Carai trebue să strângă 2.000 de semnături. Ar putea să le strângă, întrucât bărbatul trăiește în ghetoul Parcul Tineretului din Botoșani și este foarte popular. „Votați un om negru pentru o viață mai bună”. Carai a candidat independent și la alegerile locale din vară, însă nu a avut prea mare succes. El a reușit să adune cele 600 de semnături necesare candidaturii la Primăria Botoșani, însă la alegeri a obținut numai 152 de voturi. Sloganul lui de campanie a fost și va fi „Votați un om negru pentru o viață mai bună”.1-faza-zilei-carai-si-a-gasit-cu-japca-partid-la-care-sa-candideze-fotogalerie Carai este căsătorit, are trei copii și în declarația de avere ar urma să treacă o locuință de 40 de metri pătrați (casă pe pământ). În prezent nu are loc de muncă, dar, după cum se vede, caută. Singurul său venit este ajutorul social de aproape 400 de lei pe care-l încasează de la stat. A absolvit opt clase, poate să citească cât de cât (pe litere), iar într-o declarație televizată el le-a promis concetățenilor săi „un impas mai bun“. Pasiunea sa este șahul, sport în care excelează: „Sunt mentorul Botoşaniului. Pe mulţi i-am învăţat eu“, le-a declarat Carai ziariștilor locali. http://www.youtube.com/watch?v=l4_n0cNTbUI

Cele mai recente

Violența împotriva femeilor din politică a devenit doctrină națională: „Ești redusă la funcția ta de a face copii și de a produce plăcere”

Interviuri realizate de Recorder cu 16 politiciene, dar și hotărâri de instanță sau ale Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), arată că sexualitatea reprezintă tema cel mai des folosită în atacurile la adresa femeilor din politica românească: referințe la viol, la promiscuitate, la folosirea sexului pentru a obține o funcție, la infidelitate. Scopul e să le umilească și să le distrugă reputația.