Pâine, circ și Gabriela Firea. „Prezența dumneavoastră aici ne demonstrează că circul românesc are viitor“

În București, pe aleea Circului, s-a inaugurat ieri un monument statuar care îl are în centru pe Prințul Rainier al III-lea de Monaco (trecut la cele veșnice acum 12 ani). Rainier este părintele Festivalului Internațional de Circ de la Monte Carlo, acolo unde și circarii români și-au dat, în vechime, măsura talentului. Drept mulțumire că ne-a chemat ca să-l distrăm, i-am dat prințului și o statuie în fața Circului Globus + un ansamblu de figurine burlești.

Preț total: 1.8 milioane de euro

Cumpărător: Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Semnătură de primire: Gabriela Firea

Achitat cu banii jos de către veselul popor român.

În discursul de dezvelire, Gabriela Firea a recunoscut că n-a fost ieftin, dar, a mai spus ea, dacă ne gândim la ce înseamnă Prințul de Monaco pentru noi, nimic nu este prea scump. La această aserțiune a răspuns scurt un român aflat în treabă pe-acolo: „N-am prea auzit de băiatu’ ăsta în istorie“.

Așadar, aleea Circului. Circulația oprită, poliție peste tot, fanfară, moment artistico-erotic prezentat de o grupă de tineri circari pe muzica This is a man’s world. Pe covorul roșu, în rolurile principale, două femei:  Gabriela Firea și Principesa Stephanie de Monaco – fiica celui nemurit în fața circului.

Bogdan Stanoevici, directorul Circului, pajul perfect, saltimbancul personal al primarului general, a deschis seara cu o formulă care a lăsat cu gura căscată tot cartierul Tei: „Alteța voastră serenisimă, bine ați venit la noi în România!“.

Gabriela Firea, serenisimă și ea, îmbrăcată regulamentar în ie, a încununat seara cu un splendid derapaj geografic: prin dezvelirea acestui prinț de Monaco, Bucureștiul își confirmă numele de micul Paris.

[adinserter block=”1″]

Dar cel mai frumos moment a fost, totuși, acela în care Stanoevici a rostit această frază demnă de așezat în orice manual de autosabotaj politic: „Prezența dumneavoastră aici, doamnă primar general, ne dovedește o dată-n plus că circul românesc nu are numai un trecut și un prezent, ci și un foarte frumos viitor“.

La final s-a strigat „Trăiască Circul!“, iar doamna primar general a spus „Doamne ajută!“.

PS: Pentru cei care nu sunt din București sau nu cunosc zona Circului, facem precizarea că evenimentul de ieri a avut loc peste gard de Spitalul Colentina, locul ăla de unde, luna trecută, doi neurochirurgi și-au dat demisia că n-aveau ață de cusut.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente

DOCUMENTAR RECORDER. Deceniul Iohannis

Ca de atâtea ori în ultimii 35 de ani, suntem iarăși în fața unei alegeri dificile. În șubreda noastră democrație, a căuta un președinte într-o sumă de candidați departe de a se ridica la înălțimea acestei funcții n-a fost vreodată ușor. Devine însă și mai complicat dacă ne uităm bine la România prezentului – o țară a speranțelor risipite, a neîncrederii și a apatiei. Oricare îi va fi numele, noul președinte e, inevitabil, consecința unui deceniu neîncheiat încă – deceniul Iohannis.  Întoarcerea în urmă cu zece ani poate fi un exercițiu dureros. Ne obligă să retrăim, dar ne ajută să

Ce ne enervează #21 – E prea puțin Ceaușescu

O ediție despre cum te amețesc alegerile astea mai tare decât tiribombele, despre cum faci bani cu nepoții, despre cum punem femeile să facă plozi pentru că țara are nevoie de trupuri, despre cum îți alegi consilierii fără să fii consiliată, despre competenții candidați AUR și SOS, dar și despre faptul că e prea puțin Ceaușescu în viața noastră politică, sau ce-o fi asta.