Încă un episod din „PSD versus PNL”, o telenovelă cu vechime, dar care pare că nu-i mai convinge nici măcar pe protagoniști.

Dezamăgit din cauza atacurilor de la Congresul PSD la adresa liberalilor, Nicolae Ciucă speră că, totuși, coaliția nu se va rupe până la alegeri. PNL, oricum, rămâne la guvernare, a spus el într-un interviu la Antena3.

Conducerea partidului se reunește săptămâna aceasta pentru discuții despre desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat la prezidențiale.

În momentul de față, liderul oficial al partidului se află la mare distanță în sondaje de potențialii contracandidați.

După modelul prezidențialelor din 2019, așa-zisele atacuri din ultima vreme ajută mai degrabă la legitimarea lui Nicolae Ciucă și caută să consolideze cele două mari partide de la putere. Așa spune, la Știrile Zilei, jurnalista Ioana Ene Dogioiu, de la spotmedia.ro.

Proiect: încă o amnistie fiscală

Promisiuni zboară în toate direcțiile – e an electoral, până la urmă -, dar statul recunoaște tacit că are mare nevoie de bani: o nouă aministie fiscală ar urma să fie adoptată prin ordonanță de urgență.

Firmele și persoanele fizice cu restanțe la ANAF vor putea beneficia de ștergerea a 85% din dobânzi și penalități, dacă-și plătesc restanțele până la mijlocul lunii decembrie.

Proiectul spune că datoriile trebuie să depășească 500.000 de lei la contribuabilii mici, 1.500.000 la cei mijlocii și 5.000.000 în cazul celor mari.

Nu e pentru prima dată când statul face rost de lichidități în acest fel, dar economiștii se arată prudenți.

Consultantul fiscal Adrian Bența crede că, deși scopul măsurii e, teoretic, bun, cei care-și plătesc taxele pot considera drept „concurență neloială” reducerea care vine la pachet cu amnistia.

Două zile, două atacuri majore

Pentru a doua zi la rând, Rusia a lansat noi atacuri în forță asupra Ucrainei.

Rachete și drone au lovit mai multe regiuni: cel puțin patru oameni au fost uciși. În Krivoi Rog, în centrul țării, un hotel a fost distrus în întregime. Pagube semnificative au mai fost și la Zaporojie.

Potrivit președintelui Zelenski, Ucraina a folosit avioane de luptă F-16 livrate de partenerii săi occidentali pentru a respinge cele mai recente lovituri ale Rusiei.

Operațiunile de ieri  au fost cel mai mare atac aerian de la începutul războiului încoace. Bloggeri militari ruși susțin că Moscova ripostează față de ofensiva ucraineană din regiunea Kursk, de pe teritoriul Rusiei.

Pe de altă parte, canale de pe serviciul de mesagerie Telegram cunoscute ca având legături cu serviciile secrete ruse afirmă că forţele ucrainene ar fi atacat posturi de frontieră dintr-o a doua regiune rusească, Belgorod.

Ministerul Apărării din Rusia afirmă că situația rămîne dificilă, dar „sub control”.

E marți, 27 august. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:48 Falsele conflicte din coaliție

05:12 Amnistia fiscală: cine are de câștigat? 

06:55 Ministra familiei, implicată într-un accident

07:26 Ucraina: încă un atac rusesc masiv

08:34 Violențe la un festival din Londra

09:32 Pensiile neimpozitate, prag ridicat

10:06 Record negativ

10:38 Moldova: 33 de ani de independență

Cele mai recente