Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului e urmărit penal de DNA după publicarea unei anchete Recorder.

Procurorii anticorupție din Constanța îl bănuiesc de cumpărare de influență. Un consilier al său, pe care înaltul prelat ortodox îl numește chiar „mâna sa dreaptă”, e cercetat pentru complicitate la aceeași infracțiune.

Investigația „Corupție în numele Domnului” are în centru un preot: Petrică Leașcu a pretins că era un om de afaceri cu influență la Secretariatul de Stat pentru Culte, instituție care alocă anual zeci de milioane de euro bisericilor. A surprins cu camera ascunsă mai multe înțelegeri care presupun încălcarea legii – inclusiv una binecuvîntată de Arhiepiscopul Teodosie, care s-a referit la ea drept „mană cerească”.

Valoarea prezumată a afacerii era de 800.000 de lei, iar așa-zisul om de afaceri ar fi urmat să încaseze un comision de 20% din înțelegere.

Astăzi s-au publicat rezultatele testării internaționale PISA de anul trecut asupra elevilor de 15-16 ani.

Ele arată că România e penultima țară din Uniunea Europeană la trei evaluări-cheie: matematică, științe și citire. Lucrurile stau mai prost doar în Bulgaria. Mai bine de o treime dintre elevii români se încadrează la nivelul analfabetismului funcțional. Iar aproape un sfert pur și simplu nu ascultă ce spune profesorul la clasă.

Ministra Ligia Deca a reușit chiar și de această dată să vadă jumătatea plină a paharului – față de precedenta evaluare, spune ea, România nu a regresat, ci doar stagnează.

Pericolul unor atacuri teroriste în Europa de sărbători este „uriaș”, spune comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Printre cauze: disensiunile provocate de războiul dintre Israel și gruparea islamistă Hamas.

Bruxelles-ul va cheltui 30.000.000 de euro în perioada următoare pentru măsuri suplimentare de securitate. Ylva Johansson nu a spus dacă există date certe privind planificarea unor atacuri. Cu doar câteva zile în urmă, însă, un turist a fost înjunghiat mortal la Paris, în apropierea Turnului Eiffel.

Un avertisment asemănător a fost lansat și de ministra de interne a Germaniei. Potrivit acesteia, există riscul radicalizării unor islamiști de pe continent. De altfel, autoritățile federale au arestat de curând trei persoane, sub suspiciunea că puneau la cale atacuri teroriste.

E marți, 5 decembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:46 Arhiepiscopul Teodosie, dosar penal în urma unei anchete Recorder

04:40 DNA a clasat dosarul BMW-urilor pentru Poliție

05:35 Catastrofa din educație, în testările PISA 2022

09:37 Anchetă la Arad: o gravidă și copilul ei au murit la naștere

10:35 U.E. se teme de atacuri teroriste în perioada sărbătorilor

11:46 Consiliu JAI la Bruxelles, tot fără extinderea Spațiului Schengen

12:41 Disputa dintre premier și ambasadorul din SUA se ascute

13:16 Grand Theft Auto VI, așteptat în 2025 

Cele mai recente