VIDEO. Statul închide ochii la otrăvirea propriilor cetățeni

17772
O femeie din comuna Strejești, județul Olt, consumă apă din rețeaua publică, fără să știe că aceasta este contaminată cu amoniu. FOTO: Recorder

După ce ieri am arătat că în România există peste 150 de rețele de apă clandestine, care funcționează fără aviz sanitar, astăzi vă prezentăm efectele devastatoare ale acestei realități.

Am mers în două comune, din două regiuni diferite ale României, în care funcționează rețele de apă fără aviz. Am recoltat probe și le-am analizat într-un laborator acreditat. Rezultatele au indicat substanțe și bacterii extrem de periculoase în apa pe care oamenii o consumă cu încredere, fără ca autoritățile să le comunice că poate fi periculoasă pentru sănătate. Acest lucru se întâmplă inclusiv în școli și în gospodării în care mamele prepară lapte praf pentru bebeluși cu apă de la robinet.

Este o situație la care autoritățile locale și centrale asistă pasive la otrăvirea propriilor cetățeni. Dacă vi se pare o afirmație prea dură, urmăriți materialul video mai jos:

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()