„Ar fi trebuit să fiu mort” afirmă Donald Trump în urma tentativei de asasinat care l-a avut drept țintă în weekend.

Pune faptul că a scăpat fie pe seama norocului, fie pe seama lui Dumnezeu.

Și promite că „va unifica” Statele Unite: Convenția republicană care-i oficializează candidatura la Casa Albă a început astăzi.

Democrații, între timp, fac apel la calm, iar președintele Biden pare să fi scăpat (măcar pentru o vreme) de îndemnurile de a se retrage din cursă.

Candidatul republican la Președinție pare să fi scăpat doar cu răni superficiale la un miting electoral din statul Pennsylvania. Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată. Cu puțin înainte, mai multe persoane alertaseră serviciile de securitate cu privire la prezenţa suspectă.

Glonțul i-a străpuns candidatului republican vârful urechii drepte, înainte ca agenții Serviciului Secret să-l împuşte pe atacator. Un bărbat de 50 de ani care și-a protejat familia cu propriul corp a fost ucis.

Motivele atacatorului sunt încă necunoscute. El se afla pe un acoperiș din apropierea scenei pe care Trump rostea un discurs.

„N-ar fi trebuit ca fostul președinte să se afle direct în bătaia puștii”, a recunoscut azi Alejandro Mayorkas, secretarul pentru Securitate Internă din Statele Unite.

Despre cele întâmplate în Pennsylvania și despre consecințele tentativei de asasinat discutăm astăzi la Știrile Zilei cu Cristian Preda, profesor la Universitatea București.

Andrew Tate pe scenă

Judecat pentru viol și trafic de persoane, influencerul online Andrew Tate a urcat pe scena unui important festival de muzică, alături de un rapper american.


Tate a luat parte la festivalul „Beach, please!” de la Costinești, în timp ce cântărețul French Montana exclama la microfon: „România te iubește, frate!”.

Apariția a fost întâmpinată și cu aplauze, și cu huiduieli.

Andrew Tate și fratele său, Tristan, sunt acuzați că au exploatat sexual mai multe tinere.

La același festival, frecventat de numeroși minori, Wizz Khalifa, un alt cântăreț celebru, și-a aprins o țigară cu cannabis pe scenă, motiv pentru care a ajuns în custodia poliției. 

Autoritățile spun că îl cercetează pentru deţinere de droguri de risc. Rapperul avea asupra lui 18 grame de cannabis.

Liber la împușcat de urși

Reunit în sesiune extraordinară, plenul Camerei Deputaților a decis care este cota de urși bruni care vor fi uciși anul acesta și în 2025.

Prin așa-numitul plan de „recoltare” aproape 500 de urși vor fi împușcați.

Decizia vine ca urmare a uciderii unei turiste de 19 ani de către un urs în munții Bucegi.

Fata a fost atacată pe unul dintre cele mai populare trasee, Jepii Mici.

E luni, 15 iulie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:51 Campania din SUA, în zodia violenței directe

02:33 Îndemnuri la calm

03:13 C.Preda: „S-a depășit limita”

09:38 Victorie juridică pentru Trump

10:09 Concluzii după haosul de la alegeri

12:48 Andrew Tate, pe scenă la „Beach, Please!”

13:36 Liber la împușcat de urși

14:04 Adolescenții, până la 16 ore cu ochii în ecrane

Cele mai recente