Sechestru pe averea primarul din Lehliu Gară, Iulian Iacomi, urmărit penal pentru corupție. El a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA, care îl acuză oficial de luare de mită.

Este vorba despre dosarul de corupție al fostului lider PNL Iulian Dumitrescu. Totodată, primarul a primit și interdicție în a-și mai exercita funcția și nici nu are voie să părăsească țara.

A avut loc o nouă rundă de audieri la Direcția Națională Anticorupție și în cazul lui Iulian Dumitrescu.

Potrivit stenogramelor apărute Iulian Dumitrescu i-ar fi dat primarului din Lehliu bani în mai multe tranșe, mai bine de un milion de lei în total, în schimbul cărora edilul să aprobe niște norme de urbanism, care-i erau necesare lui Dumitrescu într-o afacere controversată cu terenuri.

Anchetatorii susţin că banii erau parte a unui procent calculat din peste un milion de euro, preţul încasat de fostul lider PNL din afacerea cu terenuri.

De altfel, urmărirea penală a fost extinsă în cazul lui Iulian Dumitrescu.

La cele mai recente percheziții, anchetatorii au găsit și detalii despre plățile făcute și către alți oameni de afaceri, precum și unele dintre cheltuielile personale ale lui Iulian Dumitrescu, inclusiv un sfert de milion de euro plătit în schimbul unui autoturism de lux.

David Popovici, noi declarații manifest

Noi declarații-manifest făcute de sportivul David Popovici. Întors de la Paris cu două medalii olimpice, una de aur și alta de broz, înotătorul le cere politicienilor să investească mai mulți bani în sport.

Campionul de la Paris deplânge lipsa condițiilor și vorbește despre neajunsurile pe care le au toți atleții români comparativ cu cei din Occident.

Inclusiv baza sportivă Lia Manoliu, în care se antrenează Popovici, are nevoie de o renovare urgentă.

David Popovici a cucerit medalia de aur la Paris în proba de 200 de metri liber și pe cea de bronz la 100 de metri liber.

00:00 Intro

00:46 Șpaga de la Lehliu, un nou episod

01:59 David Popovici, nou discurs manifest

02:58 Al doilea caz de infecţie cu West Nile

03:29 Culisele celui mai mare schimb de prizonieri

05:02 Orientul Mijlociu, pe un butoi de pulbere

06:03 România a ajuns la șase medalii olimpice

06:41 Bacterii în mare, la Vadu și Corbu

07:21 Turcia a blocat Instagram

Cele mai recente