Încă un dosar pe numele fraților Tate.

Influencerii online sunt bănuiți acum și de trafic de minori și act sexual cu un minor, potrivit unor surse judiciare citate de site-ul G4Media.

Poliția și procurorii anti-mafia au percheziționat azi reședința din Ilfov a celor doi, trimiși deja în judecată într-un alt proces.

Descinderile au avut loc la mai multe adrese din Ilfov și București, inclusiv la reședința fraților Andrew și Tristan Tate din Voluntari. Echipa lor de comunicare a confirmat operațiunile procurorilor și suspiciunile, dar a adăugat că acestea „nu sunt pe deplin clarificate”.

Influenceri Internet cu un succes uriaș, fraţii Tate au dublă cetăţenie: britanică şi americană. Ei au fost trimişi în judecată în vara anului trecut într-un dosar separat: sunt acuzați de trafic de persoane și de viol și au petrecut deja mai multe luni în arest preventiv.

Procurorii spun că au racolat mai multe fete pe care le-au obligat apoi să filmeze clipuri pornografice.

Poliția din Marea Britanie, la rândul său, îi cercetează pentru evaziune fiscală, dar și pentru că au incitat la violență împotriva femeilor. 

Posibile audituri la spitale

Premierul Ciolacu a declarat site-ului HotNews că a analizat toate documentele de la Ministerul Sănătății de după verificările făcute în aprilie la spitalul bucureștean Pantelimon.

Două doctorițe de la Terapie Intensivă sunt bănuite că ar fi provocat cu intenție moartea unui pacient de 54 de ani aflat în stare gravă. Controlul ministerului – ținut și acum secret – nu a vizat actul medical, ci procedurile administrative, a spus premierul.

Anterior, Marcel Ciolacu s-a declarat alături de corpul profesional al medicilor și a deplâns ceea ce numește „acuzațiile fără limite” la adresa lor.

Posibile audituri asupra spitalelor ar fi una dintre soluțiile menționate de el – o idee a ministrului sănătății, Alexandru Rafila. Asociațiile invocate însă luni de acesta nu ar avea în atribuții auditurile profesioniste: e vorba, pur și simplu, de niște organizații neguvernamentale.

Nu e clar nici cum se vor plăti astfel de operațiuni din fonduri publice.

Atac la Moscova

Plecată deja la contraatac în regiunea rusă Kursk, armata Ucrainei a lansat un atac cu drone și asupra Moscovei.

Cel puțin 11 aparate de zbor fără pilot ar fi fost distruse, potrivit Ministerului Apărării. Este unul dintre cele mai importante astfel de atacuri asupra capitalei Federației.

Aparatele ar fi fost chiar mai numeroase: unele au fost doborâte deasupra orașului Podolsk, la circa 40 de kilometri sud de Kremlin.

Potrivit primarului Serghei Sobianin, nimeni nu ar fi fost rănit. A avut însă de suferit traficul de pe trei dintre aeroporturile moscovite. Operațiunile au revenit la normal abia după patru ore.

Un atac de o intesitate comparabilă asupra Moscovei a mai avut loc în mai anul trecut.

E miercuri, 21 august. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:45 Frații Tate, încă un dosar

02:39 Cazul Pantelimon: posibile audituri la spitale

04:36 Pensionarii și cursa pentru Cotroceni

08:07 Atac ucrainean cu drone la Moscova

08:52 Beijing-Washington, îngrijorări nucleare

09:42 Plagiatul lui Geoană, în varianta ASE

10:31 Librării și edituri amendate

11:16 Încordare în tenisul profesionist

Cele mai recente