Tăcere apăsată la Inspectorarul Școlar din București și la Ministerul Educației, după ce o anchetă Recorder a dezvăluit cazul scandalos al unui cadru didactic din capitală reclamat, între altele, pentru comentarii rasiste, misogine și homofobe.

Toni Șerban, profesor de psihologie la trei licee din oraș, a revenit săptămâna aceasta la catedră. El a numit-o pe una dintre eleve „femeie de moravuri ușoare” și „parașută”. În prezent, fata este parte vătămată într-un dosar de viol în care un alt profesor a fost trimis în judecată.

Toni Șerban ar fi făcut, de asemenea, comentarii rasiste și xenofobe la adresa elevilor romi și ucraineni.

Profesorul i-a spus reporterului Recorder Dianei Meseșan că nu vede nimic greșit în comportamentul său și că reacțiile de acest fel ar avea drept cauză atitudinea elevilor.

Alfred Bulai iese din arest

Tribunalul București l-a plasat în arest la domiciliu pe Alfred Bulai. Decizia instanței e definitivă.

Fostul profesor de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative fusese arestat preventiv acum o săptămână, în dosarul în care e acuzat de abuzuri sexuale. La o zi după aceea, a fost dus la spital – analizele au indicat un infarct.

Ancheta pentru abuzuri sexuale a fost deschisă în urma unei investigații a site-ului snoop.ro.

Bulai este cercetat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi pentru agresiune sexuală asupra unor foste studente.

Procurorii l-au inculpat pentru patru infracţiuni comise după 2022, în cursul unor stagii de practică în judeţele Suceava şi Alba.

Pe 6 august, SNSPA i-a desfăcut contractul de muncă.

Primul interviu de candidat, prima gafă

Mircea Geoană a pornit cu stângul în cursa pentru Cotroceni: fostul adjunct al secretarului general NATO și-a oficializat ieri intrarea în competiție în calitate de independent, iar la câteva ore distanță a fost invitatul unuia dintre cele mai urmărite programe de televiziune din țară – Știrile ProTV.

Pe parcursul unui interviu consistent, fostul lider PSD a reușit să-i ureze sănătate Regelui Mihai, care a murit în 2017.

Regele Mihai a ținut un discurs în Parlament în anul 2011. După difuzarea interviului, Mircea Geoană a pus cele întâmplate pe seama unei „greșeli de exprimare”, pe care a spus că o regretă.

În conversația cu Andreea Esca, fostul președinte al PSD a făcut mai multe trimiteri la liderii coaliției de la putere și l-a ironizat pe Marcel Ciolacu: premierul recunoscuse de curând că are și acum un profesor de limba engleză și unul de economie.

ONU critică dur Israelul

Națiunile Unite au criticat vehement un nou atac al aviației israeliene asupra Fâșiei Gaza: cel puțin 18 persoane, inclusiv colaboratori ai ONU, au fost ucise în raidul care a vizat o școală transformată în adăpost pentru refugiaţi.

Armata israeliană a afirmat că țintele sale au fost „terorişti” din cadrul grupării islamiste Hamas.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a confirmat moartea mai multor colaboratori ai unei agenții de sub egida organizației.

El a calificat drept „inacceptabile” astfel de atacuri și a adăugat că „încălcările dreptului umanitar internațional trebuie să înceteze imediat”.

12.000 de persoane se refugiaseră în școala bombardată.

Armata israeliană a atacat în ultimele luni mai multe şcoli din Fâşia Gaza, pe motiv că acestea ar adăposti centre de comandă ale Hamas.

După aproape un an de război, peste 41.000 de persoane au fost ucise în operațiunile din Gaza ale armatei.

Atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului a făcut peste 1.200 de victime în octombrie anul trecut.

Aproape 100 de israelieni sunt încă ținuți ostatici în Gaza.

E joi, 12 septembrie. Iată care sunt știrile de astăzi:

00:56 Anchetă Recorder: rasism și misoginie la catedră

05:45 Alfred Bulai iese din arestul preventiv

06:35 Dosarul Pantelimon: motivele eliberării din arest

07:33 Gafă majoră a lui Mircea Geoană

09:03 ONU condamnă vehement un atac din Gaza

10:20 Dan Voiculescu ar putea scăpa de condamnare

11:20 Crimele de la Constanța, în versiunea IGPR

12:04 Vizele pentru SUA: optimism moderat

Cele mai recente