Alianță demnă de Caragiale la Pielești. PSD, PMP și USR s-au unit pentru a mușamaliza o investiție eșuată

Investițiile de infrastructură rurală finanțate din bani europeni și făcute de mântuială nu mai sunt de mult o noutate în România, însă cazul de la Pielești, comună situată în zona metropolitană a Craiovei, e mult mai mult de atât.

În timp ce primarul și executantul lucrării susțin că rețeaua de canalizare a fost făcută ca la carte, șefa companiei locale de apă și canal refuză să preia investiția, acuzând că sistemul s-a defectat înainte de inaugurare. Sătui să mai aștepte, localnicii s-au branșat la rețea în mod ilegal, iar canalizarea a început să refuleze, răspândind mirosuri greu de suportat.

În loc să admită problemele și să caute soluții, primarul Irinel Irimescu (PMP) s-a aliat cu consilieri de la PSD și USR și au hotărât să o demită pe șefa companiei de apă și canal, căreia i-au reproșat că a semnalat problemele de la rețeaua de canalizare.

Ședința de consiliu local în care s-a pus la cale demiterea a luat însă o turnură neașteptată, transformându-se într-o scenetă desprinsă parcă din dramaturgia lui Caragiale.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente