BMW-ul cu care Liviu Dragnea a fost la mare figurează cu ITP-ul expirat!

UPDATE 22.00: Liviu Dragnea a recunoscut în această seară, după o întâlnire cu șefii BNR, că mașina cu care a fost în week-end la mare avea ITP-ul expirat: „Am înțeles că mașina nu are inspecția tehnică făcută. Fiul meu o să primească amenda, să se învețe minte. Păi, da, așa e. L-am rugat să îmi împrumute și mie mașina“.


În timp ce își făcea selfie-uri pentru urmăritorii de pe Facebook și îi dicta iubitei mesaje critice la adresa operatorilor de telefonie care nu-și respectă obligațiile, Liviu Dragnea se afla la volanul unei mașini care figurează cu ITP-ul expirat.

Dragnea se întorcea de la mare și era supărat că taxa de pod de la Fetești nu se poate plăti prin SMS și îngreunează traficul. Pentru a le dovedi celor care comentau pe profilul său că este un om corect și respectă toate regulile, a postat chitanța care arăta că și-a cumpărat rovignetă.

Ar mai fi însă ceva de postat pentru ca președintele PSD să iasă cu reputația nepătată după acest week-end la mare: ITP-ul. Conform seriei de șasiu înscrise pe bon, mașina condusă de Liviu Dragnea are Inspecția Tehnică Periodică expirată. Așa arată baza de date a Registrului Auto Român, care poate fi consultată online. Pe site se precizează că baza de date se actualizează periodic, deci exista varianta ca Dragnea să-și fi efectuat ITP-ul în ultimele zile și Registrul Auto Român să nu fi apucat să actualizeze datele. Am verificat, însă, la un ghișeu al Registrului Auto Român, unde datele sunt actualizate în timp real, și informația s-a confirmat: mașina condusă de Liviu Dragnea nu are ITP.

Printscreen de pe site-ul Registrului Auto Român, unde mașina condusă de Liviu Dragnea figurează fără ITP valabil

Sursele Recorder ne-au declarat că mașina lui Dragnea, un BMW cu numărul de înmatriculare TR 37 HJX, nu mai are ITP valabil din 19 aprilie 2018. Aceleași surse ne-au declarat că mașina este înmatriculată pe numele lui Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD.

Conducerea unei mașini fără inspecție tehnică este una dintre cele mai grave abateri pe care le poate comite un șofer. În acest moment, Codul Rutier prevede amenzi între 1.305 și 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii. Recent, legea a fost înăsprită și, din 20 mai, vor intra în vigoare sancțiuni mult mai dure precum suspendarea pe loc a dreptului de a circula și reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

Contactat de Recorder, Liviu Dragnea a refuzat să spună dacă mașina pe care o conducea duminică seară are sau nu ITP valabil: „Bine, mergeți mai departe cu investigația…”. Apoi a închis telefonul.

Cele mai recente