La alegerile din 6 decembrie, lui Valeriu Nicolae i-au lipsit 17 voturi să intre ca independent în Parlamentul României.

După o campanie în care a ignorat cu totul comportamentul politic standard – promisiuni goale de conținut, mutări strategice, bani adunați de peste tot – ne întrebăm dacă e candidatura fără partid o cale în România. De 30 de ani încoace, rezultatele oficiale ar spune că nu.

Povestea încercării lui Valeriu Nicolae e, însă, numai parțial povestea unui eșec. Când în România post-electorală cuvântul la ordinea zilei e „resemnare” sau „funcție”, povestea candidaturii independentului Valeriu Nicolae e, de fapt, povestea unei comunități neîmpăcate – a votanților care refuză vechile partide și caută mai departe soluția, în afara lor.

Vor rămâne ei împreună? Va apărea de aici un nou partid? Va schimba un proces la CEDO legea electorală din România în favoarea independenților?

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente