Numire, rătăcire în detaliile întunecate ale propriului trecut, demisie. Aceasta este scurta istorie a mandatului de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării al liberalului Florin Roman – autor incert al unei lucrări de cercetare dispărute, semnatar al unei teze de disertație în care jurnaliștii de la „Libertatea” au descoperit 10 pagini identice cu ale unui suport de curs și pretins licențiat al unei universități de top.

În ultimul episod din acest sezon „On the Record”, reconstituim săptămâna retragerii sale din Guvern după doar 20 de zile de mandat. Urcăm treptele deconspirării CV-ului său, așa cum le-a văzut și le-a trăit jurnalistul Răzvan Luțac, unul dintre cei trei autori ai seriei de investigații despre trecutul academic al lui Florin Roman. În final, explicăm de ce filtrele anti-plagiat funcționează, dar nu pe de-a întregul în România, într-un dialog cu profesorul universitar Mircea Dumitru, membru al Academiei Române și fost ministru al Educației și Cercetării Științifice.


On the Record
 este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente