Ceea ce părea inimaginabil în Europa de decenii, s-a produs într-o dimineață de joi. Războiul a început pe întuneric, cu câteva explozii în Kiev. În scurtă vreme, întregul cer al Ucrainei s-a aprins sub lumina înfricoșătoare a rachetelor rusești.

Răsăritul a lăsat la vedere clădiri fără ferestre și oameni fără speranță. În zgomotul sirenelor, ucrainenii s-au văzut nevoiți să ia pe loc decizia de viață și de moarte pe care o tot amânaseră: rămân sau pleacă?

Armata lui Putin a atacat Ucraina din toate părțile după o noapte lungă la capătul căreia lumea noastră din estul Europei a încetat să mai semene cu ce știam.

Refacem ultima noapte de pace, dar și prima dimineață de război cu jurnalistul Mircea Barbu, corespondent al ziarului „Libertatea” în Ucraina.


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente