Două sute de zile de război în Ucraina au amplificat, în toată Europa, marele necunoscut – un fundal gri în care se amestecă amenințări, temeri și crize. Iar sub spectrul acestor incertitudini se apropie iarna. 

Cu clipuri provocatoare și pilde înfricoșătoare din basmele rusești, Vladimir Putin face în aceste zile ultima încercare de a forța mâna statelor europene să renunțe la sancțiuni dacă mai vor gaz rusesc. Va rezista Europa – și noi odată cu ea – acestei confruntări cu Moscova, populismului și naționalismului care revin zgomotos în criză?

La începutul acestui nou sezon, recompunem ecuația complicată a situației din energie încercând să înțelegem în ce măsură suntem sub amenințarea beznei și a frigului din case, dar și dacă plasa întinsă de Guvernul Ciucă e una de siguranță sau o capcană, într-un dialog cu Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia. 

FOTO: Remus Badea/ MEDIAFAX FOTO


On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Partener: Aqua Carpatica. Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube.

Cele mai recente