Cu ce se mai ocupă „Apele Române”: o rezervație naturală va fi defrișată pentru a face loc unui baraj

Administrația Națională Apele Române (ANAR) este o instituție strategică a statului român și beneficiază de un buget anual de investiții de aproximativ 100 de milioane de euro. În ultimii ani, tot mai multe organizații de mediu au acuzat că, pentru a cheltui acești bani, ANAR deschide șantiere pe tot cuprinsul țării, fără a mai ține cont de normele europene privind protejarea ecosistemelor și a ariilor naturale.

Am mers în județul Botoșani să documentăm una dintre aceste investiții controversate. La Zamostea, lângă Dorohoi, Apele Române pregătesc defrișarea unei păduri declarată rezervație naturală, cu scopul de a construi un baraj de acumulare.

Am vrut să vedem dacă proiectul respectă legile naționale și normele europene, să aflăm cum justifică Apele Române necesitate acestui baraj și dacă justificările lor stau în picioare. Ce am descoperit puteți vedea în materialul video de mai jos:

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente