Se împlinesc zece luni de când Rusia a pornit la război împotriva Ucrainei, forțând aproape zece milioane de oameni să-și abandoneze casele. Peste trei milioane au ajuns în România, iar aproape 100,000 au și rămas. Inițial, a ajutat fiecare cum a putut. După care, grație fondurilor europene, lucrurile au început să se așeze.

Ce am reușit, totuși, să facem în 2022 pentru refugiații ucraineni? Destul sau prea puțin? Cum s-au integrat (dacă au făcut-o) și cum ne privesc astăzi ucrainenii care și-au făcut din România a doua casă?

Răspund, în acest episod, Anastasiia Konovalova, profesoară de limba engleză din Odesa care a ajuns la București în prima săptămână de după invazia rusească, și Sorana Stănescu – jurnalistă care a documentat, pentru „Decât o Revistă”, primele încercări de ajutorare a refugiaților din București.

Foto: Desene realizate de copiii ucraineni care învață la școli din București, cu ocazia Zilei Naționale a României. Sursa: Facebook Anastasiia Konovalova

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de UniCredit Bank. Partener: Aqua Carpatica.

Ne găsești pe toate aplicațiile importante: Apple Podcasts /Google Podcasts/Spotify. Avem și un cont dedicat de YouTube .

Cele mai recente