Cum se fac investițiile locale într-un fief UDMR: „Ori prostie, ori hoție. Din două, una!”

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) nu este doar formațiunea care se înșurubează mereu la guvernare. La nivel local, UDMR are aproape două sute de primari și conduce patru consilii județene.

Prezentă și în actuala coaliție aflată la conducerea țării, această formațiune deține, totodată, Ministerul Dezvoltării. Este un portofoliu care implică coordonarea programului Anghel Saligny, prin care statul român alocă o sumă uriașă pentru investiții în infrastructura locală: 10 miliarde de euro, bani împărțiți către administrațiile din toată țara, fără a stabili mecanisme clare de control.

Am mers într-o comună ardeleană pe care UDMR o conduce de 30 de ani, pentru a vedea cum se raportează acest partid la buna administrare a banilor investiți în infrastructura locală. La Săvădisla, în județul Cluj, viceprimarului Liviu Tamás Gebe a semnalat neregulile grave de la lucrările de apă și canal efectuate în comună și, în loc să fie felicitat pentru spiritul de responsabilitate, s-a trezit marginalizat și pedepsit de partid.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente