VIDEO Dragnea pe deal (odă politică contemporană)

2423
...pășind solemn și dârz. FOTO: Recorder
...pășind solemn și dârz. FOTO: Recorder

Pentru că a plouat și avem recoltă bogată, pentru că Petre Daea e cel mai simpatic ministru din Guvern, pentru că Bărăganul e aproape de București și nu se face gaură-n cer pentru două-trei live-uri la televiziunile de știri, pentru că agricultorii au o aplecare istorică spre domnul Ion Iliescu și fiii, pentru toate astea și pentru cine știe câte alte motive, departamentul de PR/propagandă al Partidului Social Democrat a hotărât: domnul Liviu Dragnea merge la amenajarea de irigații Gălățui Călărași pentru a inaugura lucrările de refacere de la Stația de pompare a apei km. 388.

Așa că iată-l pe Liviu Dragnea refăcând tablouri de acum 30 de ani: primit cu cele mai bune fructe și legume din județ, înconjurat de tot activul de partid călărășean, ba încă și de opoziție, căci agricultura n-are culoare politică. Iată-l aruncând înspre ziariști cifrele record ale unei veri în care s-a îndurat Dumnezeu și a dat ploaie: „avem producții record la rapiță, la orz și la orzoaică…“. În fine, iată-l pășind hotărât către navele sistemului de irigații, arătând cu mâna înspre macaralele și detașamente muncitorești, subliniind în mod expresiv nevoia de apă în producția agricolă. Și mai iată-l la flipchart, impozant și aspru, vorbindu-i directorului de la Îmbunătățiri Funciare ca unui elev scos la tablă: „Știi câți kilometri de canal ai de făcut? Până la Berlin și înapoi“.

S-au luat angajamente ferme că se va depăși planul și la irigații, vom construi mai repede și mai bine (de unde până acum n-am știut decât să furăm sistemele de irigații). Asociațiile de udători s-au declarat în culmea fericirii, Daea și-a făcut datoria față de țară și a provocat noi hohote de râs, Dragnea l-a luat în brațe nădăjduind la un transfer de simpatie: „Mi-ești cel mai drag ministru!“. S-au consumat, în vechea tradiție populistă, roșii autohtone (să vadă românul la televizor politicianul pătat de zeamă pe cămașă. Ah, că bună-i roșia românească!). La final s-au realizat poze, urcate mai apoi pe conturile oficiale de Facebook, iar plecarea s-a făcut cu câte un pepene galben în mână.

Că a fost bine și frumos stau mărturie titluri precum: „Dragnea la Călărași: se văd rezultatele programului de guvernare“ sau „Dragnea: 2017 e anul unor producții istorice“. Cât de cât parcă s-a mai dus mirosul de porci de la ferma din Salcia. S-a mai spălat obrazul cu irigațiile astea, chiar și așa, nefuncționale. Avem perspective, avem hambarele pline de orz și orzoaică, programul de guvernare merge înainte. Priviți!

Susține proiectul Recorder

Recorder este o publicație creată și deținută de jurnaliști, iar resursele noastre sunt limitate. Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să citești mai mult conținut asemănător, ne poți susține printr-o donație.

Comentarii