Moaștele sfinților și glasurile suave ale slujitorilor bisericești continuă să fie principala punte de legătură dintre politicianul român și alegătorii săi. Iar un politician adevărat nu se mulțumește doar cu sărbătorile înscrise în calendare, ci se ridică deasupra acestora și creează altele noi, pe care le organizează, le stăpânește și le pune la dispoziția electoratului său.

O astfel de sărbătoare a apărut în orașul Voluntari, la marginea Bucureștiului, unde primarul Florentin Pandele aduce în fiecare an, din Grecia, Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor. Le aduce și le depune la Catedrala Sfânta Parascheva din orașul pe care îl conduce, dând startul unui pelerinaj la care îi invită pe toți credincioșii din țară și de peste hotare.

Anul acesta, sărbătoarea a durat o săptămână și s-au depus eforturi susținute pentru ca Brâul și moaștele să fie sărutate de cât mai mulți oameni. Copiii din școlile și grădinițele orașului Voluntari, angajații primăriei și sportivii din echipa de fotbal a orașului au trecut, în mod organizat, prin pridvorul catedralei, și-au făcut cruce și au sărutat cele sfinte. Duminica s-a organizat o slujbă mare, în care un sobor de peste 20 de preoți a cântat întru slava lui Dumnezeu, a primarului Florentin Pandele și a soției sale, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Dacă Celui de sus i s-au adus laude după cum scrie în canoanele bisericești, pentru cuplul de primari s-a dus o luptă acerbă, preoții înscriși la cuvânt punându-și la bătaie toate priceperea de oratori. S-a remarcat, după cum era și firesc, arhimandritul Veniamin Goreanu (consilier al Patriarhului Daniel), care l-a felicitat din toate puterile pe Florentin Pandele și i-a mulțumit pentru dragostea pe care i-o poartă lui Dumnezeu și tuturor oamenilor. Invitat special din Grecia, părintele Nicolas a înțeles imediat care e mersul pe la Voluntari și și-a început cuvântarea cu această formulă memorabilă: „Preafericiți primari ai Capitalei și ai orașului Voluntari…”.

La final, a luat cuvântul Florentin Pandele, care a salutat cordial pelerinii, a spus povești cu Maica Domnului (zice că ar fi fost îndrăgostită de România), a vorbit despre întărirea în credință a poporului român și i-a mulțumit invitatului grec pentru aducerea Brâului. Toate acestea și încă multe altele le puteți vedea în reportajul video de mai jos:

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()