HARFELE SĂPTĂMÂNII (11). Un maramureșean fără moștenitori își lasă toată averea DNA-ului

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • I-auzi una: Leonte Viașu, un severinean care locuiește în Statele Unite, a votat cu Donald Trump. Viașu lucrează ca agent de pază și susține că l-a votat pe Trump pentru “stabilitatea păcii mondiale”. Așa a considerat el.
 • Realizare incontestabilă a jandarmilor din cadrul plutonului Beclean (Bistrița-Năsăud): în timp ce patrulau prin piața din localitate, aceștia s-au sesizat din oficiu și au depistat un cetățean care nu respecta prevederile legii. Cetățenul oferea spre vânzare CD-uri și DVD-uri contrafăcute, conținând filme, programe și jocuri foarte rare precum NHL 2000 și Pacman.
 • În Play Store și în App Store a apărut aplicația “Bacău”. Ziarul “Deșteptarea” scrie că aceasta a fost creată de developerul Zaharia Dorin Constantin și “este o platformă ce dorește a informa băcăuanii despre serviciile și evenimentele de la ora actuală”. Instalați-o, băcăuani!
 • Un clujean din satul Comșești l-a tăbărât la bătaie pe vecinul său care se întorcea cu vacile de la păscut. El nu i-a transmis victimei din ce motiv agresează, singurele cuvinte pe care i le-a spus fiind acestea: „De ce țipi, mă, la vaci?”.
 • Victor Ciupu din comuna Avrămeni, județul Botoșani, a contactat redacția ziarului “Monitorul” într-o problemă foarte serioasă. Lui Ciupu i s-a amputat un picior, iar când se afla în spital un cetățean i-a promis că-i face rost de un cărucior cu rotile. Nu știe cine e sau cum îl cheamă, însă, în mod bizar, toate speranțele lui Ciupu se pun în acest cetățean. “Îl rog pe acest domn, prin intermediul dumneavoastră, să ia legătura cu mine să ne putem înţelege pentru a putea primi şi eu un căruţ. Nu mi-l dă gratis, îl plătesc”, a scris Victor Ciupu la ziar.
 • E sezonul murăturilor și hoții se orientează și ei! Polițiștii brăileni au prins șapte bărbați (șase din Valea Cânepii și unul din Gropeni) suspectați de furtul unor cantități considerabile de gogoșari. Tot la Brăila, un hoț de 41 de ani, aflat la apogeul carierei, a pătruns prin efracție în boxa unui bloc din municipiu și a furat mai multe borcane cu zacuscă, valoarea acestora cifrându-se în jurul sumei de 100 de lei.
 • Mascații buzoieni au împlinit 17 ani de activitate. Componenții Serviciului de Acțiuni Speciale Buzău au băut, au mâncat tort și au promis să își facă datoria în continuare. La mulți ani, mascați!

15037313_1827589977521253_8026412841299450293_n

 • Un bărbat din comuna Runcu, judeţul Vâlcea, a murit după ce şi-a dat foc în faţa sediului primăriei din localitate, nemulţumit că autorităţile locale aprobaseră deschiderea unui magazin care făcea concurenţă magazinului său. Să fi ajuns Mega Image-ul la Runcu?
 • “Adevărul” anunță că DNA-ul a fost înștiințată, printr-o scrisoare, că un cetățean dorește să lase moștenire instituției două case situate în zona Maramureșului. Omul a precizat că nu are moștenitori și a început déjà demersurile notariale. Le dorim procurorilor DNA să le stăpânească sănătoși!
 • Caz curios la Bistrița: un bărbat de 30 de ani a furat o geacă de piele Zara dintr-un magazin outlet. Plutonierul de jandarmi Gabor Paul l-a capturat pe hoț cu ajutorul câinelui Zara, cu care patrula prin zonă. Felicităm echipa jandarmeriei și așteptăm cu nerăbdare realizările câinilor Bershka și Pull&Bear
 • Andre Rieu concertează la Piatra-Neamț. Nu vine în carne și oase, dar orișicât: pietrenii, și nu numai ei, îl vor putea vedea pe violonist pe ecranul cinematografului Dacia, care va difuza, prin satelit, concertul “Crăciunul cu Andre Rieu”. Spectacolul este programat pe 27 noiembrie, iar Victor Purice, administratorul cinematografului, anunță că s-au vândut déjà 100 de bilete. Pentru mai multe informații sunați la 0233.212.247.
 • Scandal pe marginea DN 7, lângă Orăștie, cauzat de schimbul de generații în breasla prostituatelor din localitate. Supărată că are mai mulți clienți decât ea, o curvă bătrână a bătut-o și a jefuit-o pe o colegă mai tânără. Polițiștii au reținut-o pe prostituată mai în etate, care riscă acum să fie arestată preventiv. Ne manifestăm speranță că bătrâna curvă va avea, totuși, parte de câteva partide de retragere.
 • Pizzeria “Gustosu Pofticiosu” din Focșani servește mâncare cu gândaci prin ea, dar vrâncenii nu se supără și mănâncă cu poftă. Bine, mai pun și ei comentarii pe Facebook cu “data viitoare vă fac reclamație”, dar continuă să frecventeze. “Jurnal de Vrancea” scrie că mai mulți clienți au găsit gândaci în mâncare, dar localul continuă să funcționeze și să aibă succes. Dacă treceți prin Focșani, aveți grijă să vă faceți rezervare, că greu se prinde o masă la “Gustosu Pofticiosu”.
 • Băcăuanii sunt buni la badminton! Cu ocazia campionatelor naționale de tineret, desfășurate la Galați, sportivii din orașul lui Bacovia și-au confirmat clasa. Băcăuanul Matei Droanca a ieșit campion național, iar Adelina Marin a luat medalia de argint la simplu fete. Harfa.ro salută cu căldură aceste performanțe ale sportului băcăuan!
 • Epilog. Harfa.ro mai si plânge. Didi Prodan: „Cum m-a bătut Ian Rush pe teren, nu m-a bătut nici tata”.
Cele mai recente