HARFELE SĂPTĂMÂNII (10). Un patron de pensiune este acuzat de clienți că i-a pipăit pe fund și i-a alergat cu pușca

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • Scandal mare în zona Moldovei! Niște turiști ieșeni îl acuză pe patronul pensiunii Agapia din județul Neamț că i-a pipăit pe fund și i-a alergat cu pușca. Cel incriminat se numește Loredan I. (da, Loredan!) și acționa, cum e și firesc, sub influența alcoolului. “Ziarul de Târgu-Neamț” relatează că ieșenii au făcut plângere la poliție, iar unul dintre ei a scris în procesul-verbal următoarele: “În momentul în care m-am aplecat spre o sticlă de vin de pe o masă, am fost prins de fund, din nou, de aceeaşi persoană. Am reacţionat, având în mâna dreaptă paharul de vin, iar cu mâna stângă i-am aplicat numitului I. Loredan, în zona urechii drepte, o lovitură cu pumnul. Din cauza stării avansate de ebrietate, acesta a căzut, în şezut”. Vă dați seama ce-a fost acolo? Unde mai pui că, după ce s-a ridicat din cur, Loredan a pus mâna pe pușcă și a început să tragă după clienți, necăjit că n-a putut să-i pipăie ca lumea.
  • Daniel Călin Constantin, un flăcăiaș de 16 ani din comuna Solești (ghiciți voi județul) s-a înfierbântat cu niște rachiu și a intrat în casă peste o femeie de 27 de ani, hotărât să o violeze. N-a reușit, mititelul, femeia i-a dat un șut în cur și l-a scos pe ușă afară. Da, așa este, era vorba de județul Vaslui.
  • La Călărași, prin comuna Borcea, unul de vreo 29 de ani, băut bine, s-a suit călare pe un tractor și a plecat cu el pe raza localității. N-avea permis, n-avea nimic, dar i-a cășunat lui  să se plimbe cu tractorul. Nu i-a trebuit mult până a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp și s-a răsturnat cu roatele în sus. A ajuns la spital, i-au făcut și dosar penal, vai de curul lui!
  • 13 persoane de pe raza județului Suceava au ajuns la spital după ce au intrat în contact cu o vacă turbată. Au ajuns degeaba pentru că la Spitalul Județean nu existau fiole de vaccin antirabic. S-a cerut ajutor de la Iași. Nimic, n-aveau nici ăia. Până la urmă și-au făcut ucrainienii milă de noi și au trimis 10 fiole de la Cernăuți. Nu știm cum s-au împărțit 10 fiole la 13 pacienți, dar ce mai contează? Vă dați seama în ce căcat suntem dacă o vacă turbată ne aduce în situația de a solicita ajutor extern?
  • CFR Călători ne îndeamnă ca, dacă mai călătorim vreodată cu trenul, să-i dăm în gât pe cei care “merg cu nașul” și păgubesc compania. Au declanșat Campania “Implică-te! Raportează călătoria fără bilet” și ne îndeamnă să mai lăsăm integramele și uitatul pe geam și stăm cu ochii în patru ca să-i prindem pe blatiști. Păi bine, dom’le, și nouă ce ne iese?
  • Niște polițiști de prin Piatra-Neamț sunt cercetați pentru luare de mită. Treaba lor! Ce vroiam noi să vă spunem este că, după cum se arată în dosar, ei ascundeau mita într-o carte de rugăciuni. Cartea avea următorul titlu: “Sfântul Iov din Uglea, fiu al Maramureșului (1902-1985), Viața, Minunile și Acatistul”.
  • L-au săltat și pe Sorinel Blejnar, fostul șef al ANAF! Trafic de influență, luare de mită și alte lucruri la care se pricepea foarte bine. La intrarea în arestul de la Câmpina, Blejnar a fost fotografiat purtând asupra sa și un frumos costum marca Hugo Boss, pe care l-a luat ca să se îmbrace frumos și să le arate colegilor de celulă că are haine de firmă.
  • La Iași, patria baronului Nechita, se practică șantajul amoros la toate categoriile de vârstă. Săptămâna aceasta, doi puștani de 17 ani au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au șantajat-o pe o fată, amenințând-o că vor face publice imagini compromițătoare pe care le aveau cu ea. Ei apucaseră să încaseze 300 de lei și continuau să mai ceară.
  • Un bărbat de 39 de ani din comuna Godinești (județul Gorj) a intrat prin efracție în cancelaria școlii din localitate, de unde a sustras o trusă medicală și alte bunuri. Nemulțumit de rezultatele sale, el a mai pătruns și în gospodăria unei femei, de unde a sustras mai mult sticle cu băuturi alcoolice și trei icoane de diferite dimensiuni.
  • Presa din județul Neamț știe să apere interesul cetățenilor. Săptămâna aceasta, unui tânăr din Piatra-Neamț i s-a furat telefonul, un iPhone 6S, în plină stradă. Ziarul “Vestea” a reacționat imediat, a prezentat cazul și le-a cerut cetățenilor de pe raza județului ca, în perioada, următoare să nu mai cumpere niciun iPhone de ocazie pentru că ar putea fi chiar telefonul furat. Bravo, “Vestea”!
Cele mai recente