HARFELE SĂPTĂMÂNII (14). Ucis de pomana electorală: un vasluian a băut pe banii unui candidat PMP până a încetat din viață

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • Ziarul “Vremea Nouă” relatează că politicianul Corneliu Bichineț (PMP) a oferit de băut și de mâncat mai multor alegători din orașul Negrești (jud.Vaslui), încălzindu-i pentru alegeri cu aceste frumoase cuvinte: “Beți cât puteți duce”. Dumitru Scafariu, un domn de 60 ani, cardiac, nu l-a ascultat pe Bichineț și a băut mai mult decât îl țineau balamalele. A turnat în el, s-a prăvălit la pământ și nu s-a mai ridicat. Sosiți la fața locului, medicii au constatat decesul. Îți place ce-ai făcut, Bichineț?!
  • La Alba Iulia, niște cetățeni s-au apucat, din chiar Doamne, să facă cel mai mare cozonac din România. Așa au considerat ei. Au cumpărat 50 de kilograme de făină, nucă, rahat, tot ce trebuie. Apoi au frământat o namilă de cozonac de vreo doi metri lungime și 80 de kilograme în greutate. Pentru ce, fraților, toată treaba asta? Ce-ați vrut să dovediți și cui?
  • Doi botoșăneni au fost prinși de jandarmi în timp ce întrețineau raporturi sexuale într-o mașină. Jandarmii nu i-au lăsat să se bucure unul de altul și le-au altoit o amendă de 200 de lei. Harfa.ro dezaprobă atitudinea jandarmilor și cere ca oamenii, dar mai ales botoșănenii, să fie lăsați să întrețină acolo unde le place.
  • La Buzău, mai multe echipe de rugby formate din copii sub 14 ani s-au luptat pentru „Cupa Moș Crăciun”. La final, toți participanții au primit cadouri.
  • La Muzeul Județean Satu Mare s-a organizat o expoziție de oale pentru sarmale. Au putut fi admirate oale de sarmale din toate regiunile României, precum și din Ucraina. Frumos.
  • Nu mai avem sport, dar suntem tari de tot la popice. Popicarele de la ElectroMureș Romgaz Târgu-Mureș joacă în Liga Campionilor și sunt la un pas de calificarea în sferturi. Harfa.ro le urează mult succes popicarelor noastre.
  • Cristian Anghel, un frizer buzoian (numai de-ai dracu nu i-am spus hairstylist), a organizat un maraton de tuns în scopuri caritabile. El a tuns timp de 24 de ore fără întrerupere, iar clienții au fost rugați să ofere, în loc de bani, haine, jucării sau dulciuri pentru copiii săraci.
  • Locuitorii cartierului clujean “Între lacuri” au alertat poliția și pompierii după ce au observat un nor de fum ridicându-se din garajul unui vecin. Ajunse la fața locului, organele au constatat că în garaj se improvizase o afumătoare în care un cetățean afuma niște șiruri de cârnați. I-au ars și lu ăsta o amendă de 2.000 de lei, ceea ce ni se pare strigător la cer. Să-ți faci treaba cu o femeie nu mai poți. Să afumi un cârnat nu mai poți. Da’ lăsați-o dracului, chiar am murit degeaba la Revoluție?
  • Mesagerul de Neamț i-a smuls o serie de confesiuni Veronicăi Bărbuleț, femeie care ar fi avut o idilă cu Mihail Sadoveanu. Să vedeți ce școală avea în el ăl bătrân: “Lucram ca telefonistă la Poștă și cum a venit el acolo m-a întrebat: «Ce faceți astăzi domnișoară?». «Ce să fac domnul Sadoveanu…» Eram o copilă, nici nu știam ce să îi răspund… «Vino pe la noi, că am capre, am câini, ai cu cine să te joci. Mai stai cu mine și mai povestești”. Așa cu Sadoveanu!
  • Un autobuz cu călători care venea de la Boldești și se îndrepta spre Mizil s-a ciocnit cu o turmă de oi aflată pe Drumul Județean 102 J. Altceva nu mai avem de adăugat.
Cele mai recente