HARFELE SĂPTĂMÂNII (17). Un taximetrist din Slobozia susține că a parcurs 1 milion de kilometri cu o Dacie Logan

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • Controversă mare la Slobozia! Matei Anastasie, un taximetrist din localitate, susține că a reușit să parcurgă 1.000.000 de kilometri cu Dacia Logan pe care și-a cumpărat-o în 2008. Auzind acestea, o echipă de la Mioveni, de la uzinele Dacia, s-a deplasat repede în capitala Ialomiței, pentru că nici lor nu prea le venea să creadă. Cum dracu să faci 1.000.000 de kilometri cu Loganul? După ce au pus testerul pe ea, inginerii au confirmat: Da, dom’le, nea Matei a chiar a mers 1.000.000 de kilometri, n-a umblat la ceas sau ceva. Profitând de ocazie, ăștia de la Dacia au făcut repede un filmuleț de PR, în care se afirmă că taximetristul ialomițean a atins milionul pentru că a condus preventiv, și-a făcut reviziile la timp în service-uri autorizate, a folosit ulei de calitate și numai piese originale Dacia. E vrăjeală, ascultați ce vă spunem! Ce piese originale, ce service-uri autorizate? Băgăm mâna-n foc că ăsta și-a întreținut Loganul în cel mai pur stil românesc: a făcut schimbul de ulei în spatele blocului, a luat piese de la turci și a mai legat-o cu sârmă pe ici pe colo ca să nu rămână cu ea în drum.
  • Un bărbat din Pipirig, județul Neamț, a anunțat în noaptea de Crăciun că a văzut prăbușindu-se, în apropierea gospodăriei sale, un obiect zburător neidentificat. Mai multe autospeciale ISU au fost deplasate la fața locului și era mai-mai să se instituie codul roșu de alertă. Până la urmă nu s-a găsit nimic, iar presa nemțeană bănuiește că pipirigeanul care a făcut apelul era băut bine. Și noi bănuim la fel și vă sfătuim ca, atunci când beți până nu mai puteți, să vă vedeți de treabă și să nu vă mai căscați gura după OZN-uri.
  • Pe niște colindători din Botoșani i-a mâncat în cur să arunce cu petarde spre mașina unui cetățean care o parcase, cu grijă, în fața blocului. Ce dracu au făcut, ce fel de petarde or fi fost alea, că i-a luat foc mașina omului și a ars aproape în întregime. Mesaj către toți colindătorii: Vedeți-vă, fraților, de colindat! Mai bine pocniți din bice și urlați din gură, decât să aruncați cu toate căcaturile și să dați foc la bunurile cetățenilor.
  • Pentru că voiau să petreacă de Sărbători, doi flăcăi din comuna Bordei Verde, județul Brăila, au intrat în incinta școlii și au furat o combină muzicală cu tot cu boxe. Mă, ai dracu! Pe o carte n-ar pune mâna!
  • În penultima zi a anului, 48 de cetățeni irakieni au încercat să intre ilegal în România, prin vama Giurgiu, ascunși într-un camion cu bomboane. La volanul camionului se afla un cetățean bulgar, care îi ascunsese pe imigranți printre bomboane, cu intenția de a ajunge cu ei în Ungaria. Am putea să apreciem vigilența vameșilor noștri, dar noi avem bănuiala că, de fapt, grănicerii au poftit la bomboanele bulgarului și când au băgat mâna să ia și ei câteva sacoșe pentru copii, au dat peste bieții irakieni.
  • Altă harfă de la Botoșani: Primăria a tipărit niște calendare pe 2017 în care a pus poze cu stațiuni de pe malul Mării Negre sau de pe Valea Prahovei, dar nicio fotografie din Botoșani. “Primăria Botoșani vă urează la mulți ani”, scrie lângă o poză cu stațiunea Mamaia. Autoritățile s-au scuzat spunând că au făcut economie și că au luat calendarele gata făcute, imprimând doar sigla primăriei: “Dacă am fi introdus poze din Botoșani, ar fi crescut prețul”. Bă, da’ proști sunteți! Dacă tot vă zgârciți la bani, de ce dracu le-ați mai făcut? Ca să vă faceți de râs și să promovați stațiunea Mamaia?
  • O elevă din Galați a fost premiată de către Ministerul Justiției și Ambasada Statelor Unite din România pentru compunea unei poezii ce a avut ca temă anticorupția. Am citit poezia și cu mâna pe inimă vă spunem că e o labă. Iată un vers: “Trăim într-o țară coruptă de ani buni / Ne dorim să auzim adevărul, nu minciuni”. Artă, nu căcat! Eleva are 17 ani (păi la vârsta asta Labiș scria capodopere) și nu-i mai dăm numele pentru că fata n-are nicio vină. Proști sunt ăștia care au premiat-o.
  • Pentru al doilea an consecutiv, tinerii din Ruginoasa (Iași) n-au mai fost lăsați să se ia la bătaie cu ciomegele, conform datinii strămoșești. Bătrânii satului sunt supărați că se pierde tradiția și ca să fim sinceri și nouă ne pare rău. Să vezi niște oameni crăpându-și capul cu paru’ la fiecare sfârșit de an, e ceva frumos.

P.S. – La începutul acestui 2017 nu vrem și n-avem chef să vă urăm nimic. Ce, parcă dacă vă zicem noi să aveți parte de împliniri vă ajută la ceva? Știm noi ce vă împlinește pe dumneavoastră?

Cele mai recente