HARFELE SĂPTĂMÂNII (19). Primăria Iași a cumpărat cinci cai pe care n-are cine să-i călărească

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • Deschidem cu meteo. În mai toate județele țării s-au înregistrat săptămâna aceasta morți de frig. O mare parte dintre aceștia erau deja morți de beți înainte să fie morți de frig.
 • Un zimbru maidanez umblă liber pe ulițele din comuna Armeniș, județul Caraș Severin. Zimbrul nu face niciun rău și e fricos ca o fată mare, dar oamenii din comună spun că le mai intră prin curți și e neplăcut să te trezești dimineața cu un zimbru pe bătătură. Plus că face mizerie, ca orice animal. Plus că-l latră căinii pe unde-l prind și e foarte multă gălăgie. Deocamdată n-au aflat ONG-urile de animale despre caz și nu s-a făcut nicio petiție, dar, n-avem nicio grijă, se va face.
 • Primăria Iași n-are ce face cu banii și își bate joc. Recent, municipalitatea a cumpărat cinci cai pentru ca Poliția Locală să aibă și ea, săraca, divizie călare. Acum are divizie călare, dar o ține în grajd pentru că n-are cine s-o călărească. Primăria n-a luat în calcul când a plătit banii pe cai (100.000 de lei, cu hamuri cu tot) că n-are polițiști locali apți și dornici să călărească. Păi, ce, polițistul local e prost să se dea jos din Logan ca să se urce pe cal? Nu, nene!
 • La Târgu Jiu, un bărbat de 26 de ani a spart un automat de lapte, din care a furat suma de 1.000 de lei. Vă dați seama în ce căcat e micul producător agricol din România dacă gorjenii au ajuns să bage 1.000 de lei în automatul de lapte?
 • Adolescenții hușeni au descoperit recent drogurile și nu se mai înțelege nimeni cu ei. Există în Huși un apartament închiriat în care consumatorii de droguri s-au înțeles să plătească chiria, întreținerea plus fondul de rulment și să consume acolo. Medicii hușeni au fost luați pe nepregătite de acest curent de libertinism care a pus stăpânire pe tinerii din oraș. Recent, un băiat a fost adus într-o stare jalnică la Spitalul Municipal. Verdictul comisiei de doctori: „intoxicație cu substanțe necunoscute“. Bun venit în anii 60′, stimați doctori hușeni! Dați pe Google „legale“.
 • În România se desfășoară în aceste zile fazele naționale ale selecțiilor de „căpșunari“. La Târgoviște este selecția națională pe zmeură. Organizează o firmă din Portugalia. Cei pricepuți în culesul de căpșuni trebuie să se îndrepte către Brașov, căci acolo se face selecția națională pe căpșuni. Organizează, țineți-vă bine, o firmă care are plantații de căpșuni în Danemarca. Fie ca cei mai buni culegători români să ne facă cinste acolo unde vor merge să culeagă.
 • La Satu Mare rămâne cum s-a stabilit. Dacă doriți să muriți acolo și să vă tragă clopotul la înmormântare vă costă 21 de lei. A constatat Primăria că taxa pe tras clopotul la morți a adus o creștere financiară semnificativă la bugetul local și trebuie păstrată.
 • Acum câteva luni vă prezentam un scandal monstru la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu medici care se săturaseră să mănânce la fiecare masă mâncare pe bază de varză. Acum, scandalul mâncării pentru doctori s-a mutat în orașul de-alături, Huși. Nevasta unui doctor de la Spitalul Municipal a făcut tămbălău pentru că soțul ei a primit mămăligă cu brânză și cărniță tocată mărunt așa… Acuma, nu zice nimeni nimic, mâncare bună, numai că soțul, medicul adică, una că este musulman (îl cheamă Wassouf Emad) și cărnița era cam de porc și doi că omul e și bolnav de inimă și n-are voie decât mâncare de regim. Au și ei dreptate, săracii, dar cine vă pune, băi, frate, să emigrați din Orientul Mijlociu tocmai la Huși? La noi așa e, cu cărniță, cu brânzică, cu astea…
 • Caz nasol la Focșani. Un agent de pază de la Raiffesen Bank era bolnav de epilepsie. Evident că făcea crize, nu te joci cu boala. Ultima dată când l-a luat salvarea a fost vinerea asta. Avem câteva concluzii. E vai de pula următorilor: 1. a agentului de pază. 2. a lu Raiffesen Bank. 3. a noastră, a tuturor, că am ajuns o țară de agenți de pază. Fraților, dacă se face un recensământ al paznicilor, ne dă cu șase zerouri. Oricine se angjează agent de pază. Păi, normal că se fură în țara asta dacă ăia care păzesc sunt bolnavi-copți, de abia se mai țin pe picioare. Frumoasă epocă trăiesc hoții!
 • Tinerii din Smeeeni, județul Buzău, nu mai știu cum să iasă din tipare și să fie mai originali pe Facebook, așa că s-au gândit să facă o harfă și să scoată la vânzare oameni de zăpadă. Au pus anunț pe OLX că vând oameni de zăpadă cu livrare la domiciuliu. Îi anunțăm și noi că pentru cei ca ei s-au scos la concurs locuri noi de muncă în străinătate. Să citească câteva paragrafe mai sus și mai lase internetul.
 • În țara noastră, șpaga e un fenomen de mare complexitate. O doamnă comisar la Protecția Consumatorului Iași e acuzată a luat șpagă „scutirea de adaos comercial“ la niște perechi de sandale. Interesant. Se poate îmbunătăți. Supunem spre analiză cititorilor noștri care obișnuiesc să dea/ia șpagă.
 • În sfârșit o harfă frumoasă, de suflet. Bradul de Crăciun care a fost montat în decembrie în prefectura Botoșani va fi donat unei familii sărace ca lemn de foc. Bravo botoșăneni! Pentru prima oară ne înclinăm în fața voastră. V-ați mai spălat, cât de cât, din păcate.
 • Stați așa, că Botoșaniul e în zi mare. Mai avem una de ni se umple inima de bucurie când spunem „Botoșani“. Vasile Huminiuc, botoșănean get-beget, domiciliat în comuna Tocileni, a dat în judecată toată Biserica Ortodoxă Română. Omul are dreptate. Prima dată, nea Vasile a făcut o plângere pentru că popa de la el din sat făcea tot felul de mișmașuri. A scris la Arhiepiscopia Iaşilor și-apoi la Patriarhia Română. Pe toată lumea a durut-o în cur de plângerea lui. Nici Iașii și nici Bucureștii nu s-au sinchisit să răspundă. Văzând acestea, omul nostru a dat în judecată tot BOR-ul, cu Patriarhul Daniel în frunte. Harfa.ro se solidarizează cu Vasile Huminiuc și se oferă să strângă donații pentru ca el să poată susține procesul. Până acuma, trebuie să achite 2.300 de lei – cheltuieli de judecată. Hai, nea Vasile! Nu te lăsa!
 • Revelionul a trecut demult dar românii tot se mai agață de amintirea lui. Ba că e revelionul pe rit vechi, ba că e revelionul ospătarilor, ba că organizează primăriile revelionul pensionarilor. La Târgu Mureș, restaurantul Darina anunță că organizează un ReRevelion în noaptea de 21 ianuarie. E întocmai ca la un revelion adevărat, cu invitații (80 de lei/persoană) și include tot ce trebuie să aibă românul pe masă în noaptea dintre ani, plus muzică live, numărătoare inversă la 12 noapte și foc de artificii, pentru a întâmpina frumos ziua de 22 ianuarie. Foarte bine. Să petrecem până crăpăm!
 • „Maimuța“, îndrăgitul proxenet ieșean aflat la pușcărie pentru trafic de persoane, nu se potolește. În timp ce stă pe cameră, Maimuța (pe numele lui adevărat Costel Jugravu) face metoda „Accidentul“ la telefonul mobil. Realizările Maimuței în dezolvarea și perfecționarea metodei „Accidentul“ sunt impresionante. Cu un talent actoricesc nemaiîntâlnit, el își schimbă vocea pentru a interpreta atât personajul „prietenul victimei“ cât și „medicul“, „polițistul“ și „alți martori“. Va mai face pușcărie Maimuța, că l-au prins în timpul unei astfel de reprezentații, dar talentul său ar putea aduce o notă de prospețime în cinemaul românesc. Păcat!
 • PS: Azi e ziua lui Eminescu. Face o sută șaizeci și ceva de ani. E omagiat prin toată țara cu fanfare militare și colivă. Harfa.ro e de părere că am cam exagerat și cu Eminescu ăsta. Dacă mai trăia, azi înjura la Soros și la tehnocrați și vota PSD-ul cu amândouă mânilie. Păi, ascultați ce era în capu-ăla al lui: „Cine-au îndragit strainii, Mânca-i-ar inima câinii, Mânca-i-ar casa pustia, Si neamul nemernicia!“ Lasă Eminule, că nici românii noștri nu sunt mai breji. Ne-am lămurit. Nu cumva te-a trecut Dragnea pe listele alea speciale din Teleorman? Că prea ești înverșunat.
Cele mai recente