HARFELE SĂPTĂMÂNII (24). Vlăguiți de iarna grea, hoții brăileni se pun pe picioare pentru sezonul de primăvară furând vitamine

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • Bieți voluntari din Titu (județul Dâmbovița), reuniți în frumosul grup de inițiativă „Tineri din Titu”, au pus mâna de au strâns zăpada care încurca prin oraș și au făcut, lângă un parc, un derdeluș de toată frumusețea, o adevărată bucurie pentru copii. Văzând aceasta, șmecherii cu mașini de lux din localitate și-au încercat caii-putere pe derdeluș, distrugându-l pentru totdeauna. De ce ați făcut asta, mă, nenorociților? De-a dracu’ ce e pielea aia pe voi? Unde se mai joacă acum ăștia mici?
 • Un vasluian de ani 36, domiciliat în localitatea Valea lui Bosie, comuna Tătărani, face numai glume macabre, de zici că nu i-a venit mintea la cap. Folosindu-se de un lanț, el și-a dat drumul în fântâna din sat, ascunzându-se acolo. Văzând că a dispărut, rudele s-au speriat și au sunat la 112. Ăștia – 112-ul – au trimis la fața locului o autospecială de intervenții de la pompieri (pe banii noștri, cetățeni!). Pe drum, i-a sunat cumnatul omului, că l-au găsit pe diliu, a intrat el în fântână și l-a scos, și să nu se mai deranjeze să sosească. Nemernicul care glumește și-a mai pus și altădată familia pe jar, dar parcă nici chiar așa. Harfa.ro îi propune cumnatului respectiv să îi aplice neisprăvitului o corecție fizică, în vederea dezvățării de astfel de șotii.
 • Gest inexplicabil tocmai pe la Sângeorz. Un sângeorzean și-a abandonat bicicleta în fața Primăriei. Și e d-aia buna, nu vreo joarță. Sângeorzeanul nu dă niciun semn că s-ar mai întoarce după lucrul său.
Ia uitați și dumneavoastră ce biciletă frumoasă a rămas pe drumuri. Credit foto: www.bistriteanul.ro
Ia uitați și dumneavoastră ce biciletă frumoasă a rămas pe drumuri. Credit foto: www.bistriteanul.ro
 • Un bărbat din județul Iași și-a pierdut viața, iar nora sa a ajuns la spital, în comă, după ce au pus gura și au băut dintr-o sticlă în care erau convinși că se găsește niște suc. Din păcate în interioriul recipientului se afla antigel. Se pare că aceste cazuri nu sunt izolate, ci că moldovenii ar fi tot confundat iarna asta sucul cu antigelul. Fiți mai atenți, oameni buni, că nu e de glumă cu antigelul, ăsta te omoară!
 • Bandiții brăileni nu au avut, nici ei, o iarnă ușoară. Se resimt, așa că au început să fure vitamine și întăritoare de pe rafturile supermarketurilor. Doi dintre ei, în vârstă de 47, respectiv 59 de ani, au fost prinși zilele acestea în timp ce sustrăgeau flacoane cu vitamine și pachete de cafea dintr-un magazin aflat în centrul Brăilei. Dacă apucau să ia vitaminele și să bea o cafea, ar fi acționat cu mai multă pricepere și nu-i mai prindea nici dracu’.
 • Și tot de la Brăila ne parvine această harfă superbă. Pe strada Comuna din Paris rula o autoutilitară în care au fost identificate 1945 de ouă fără acte de proveniență. Confiscate, ouăle au intrat în posesia organelor statului. Noi îi îndemnăm pe polițiști să se apuce să le deguște. Statul n-are timp să le valorifice pentru că în astfel de cazuri procedurile sunt greoaie, iar ouăle, fiind perisabile, se vor strica. Cea mai bună soluție ar fi ca polițiștii să înceapă să mănânce din ele. Să facă omlete, să facă ochiuri cu un cârnăcior lângă ele, să le fiarbă, să facă de toate. E păcat de ele să se strice. S-au chinuit niște găini să le ouă.
 • În sfârșit, vești bune de la Teleorman! Începe Maratonul Filmelor de Dragoste la Alexandria. Filme superbe precum Pe aripile vântului, Casablanca sau Legendele Toamnei vor rula la cinematograful din oraș. Să vă duceti, teleormăneni, să vă mai destindeți și voi!
 • O babă din Botoșani a sunat la 112, anunțând că se teme să intre în curtea locuinței sale întrucât la poarta casei, în zăpadă, zace prăbușit, cu fața în jos, un bărbat. Au venit oamenii ăia cu Salvarea (că se văita baba că moare de frică) și au constatat că în zăpadă se afla într-adevăr ceva, dar era o simplă sperietoare de ciori. Nu s-a putut stabili cum a ajuns acolo sperietoarea. Baba nu a prezentat remușcări că a pus Salvarea pe drumuri, ba dimpotrivă, cere despăgubiri, considerând că a fost foarte înspăimântată și cineva trebuie să plătească din această cauză.

  Dacă se uita și ea mai bine, baba putea să vadă că Sperietoarea era lucru de mântuială: nici n-avea un picior. Credit foto: www.monitorulbt.ro
  Dacă se uita și ea mai bine, baba putea să vadă că Sperietoarea era lucru de mântuială: nici n-avea un picior. Credit foto: www.monitorulbt.ro
 • Atacantul nigerian Benjamin Kuku a debutat cu gol pentru FC Botoșani, echipă care activează în primul eșalon fotbalistic al țării. Înaintașul de culoare a fost lăudat de presa locală, care i-a acordat supranumele de „Kuku-Gol”. Bravo, Kuku!
 • Doi tineri îndrăgostiți au fost filmați în timp ce întrețineau relații sexuale normale într-o sală de cinema din Suceava. Ei vizionau filmul erotic „Fifty Shades Darker”, fapt care le-a stârnit poftele trupești. Fiindcă îi deranjau pe spectatori cinstiți, îndrăgostiții au fost dați afară din sală cu badigarzii.
 • CFR face, cu ocazia Dragobetelui, reduceri pentru călători. Ia vedeți, îndrăgostiților suceveni, poate vă apucă și prin trenurile patriei!
 • Și încă una de la Brăila! Un bărbat a rămas fără căruciorul de butelii, care i-a fost sustras în timp ce intrase într-o cârciumă să bea o dușcă. În cărucior se aflau și treizeci de kilograme amestec porumb și grâu. Sesizați prompt, harnicii polițiști brăileni au prins un moș care fugea de mama focului prin oraș, trăgând după sine căruciorul bărbatului care bea la cafe-bar. Nemernicului i s-a întocmit dosar penal.
 • Incendiu la Udați-Mânzu, în județul Buzău: o casă a luat foc de la un prosop uitat pe o sobă. E mare păcat că se întâmplă astfel de lucruri la Udați-Mânzu.
 • Paparazzi de la Cancan i-au fotografiat la mall pe Teodor Atanasiu, lider PNL, și Ovidiu Anghel, lider PNL Buzău. Anghel i-a înmânat o sacoșă mare lui Atanasiu, pe care acesta a băgat-o repede la portbagaj. Contactat telefonic, Anghel a precizat că sacoșa era plină cu covrigi de Buzău.
 • Grație implicării unui ONG din Marea Britanie, câinii maidanezi  din Buhuși vor duminici, de-acum încolo, în toate zilele lor pe pământ. Vin englezii, îi scot din țară și – gata! – trai pe dulăi pe la Londra sau pe unde i-o duce.
 • Ușor-ușor, își dă și Aradul drumul la harfă. Iată ce ne-a fost dat să aflăm: un arădean din cartierul Grădiște strânge semnături pentru a pune presiune pe popă să tragă clopotele mai încet, întrucât popa trage tare și cetățenii nu se pot odihni. Nu se ajungea la semnături, dar părintele n-a vrut să priceapă de vorbă bună.
 • Comuna ieșeană Bârnova s-a lansat puternic pe piața ziarelor de provincie. A apărut „Bârnova de azi, Bârnova de mâine”, gazetă care bineînțeles că e oficina primarului, pe care îl tămâiază pe îndelete. Harfa.ro salută totuși călduros această nouă apariție editorială, și îi îndeamnă pe toți primarii din comunele țării să ia aminte și să înființeze și ei. Stăm cu ochii pe tine, “Bârnova de azi, Bârnova de mâine”!
Cele mai recente