HARFELE SĂPTĂMÂNII (30). Sătul să tot încaseze bătaie, un ieșean a cerut ordin de protecție împotriva nevestei

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • Un gospodar din satul Hălărești (jud.Vaslui) s-a dus la târg să-și cumpere o vacă. A cumpărat-o și a pornit cu ea către casă, bucuros că de-acum are vacă și nu mai e nici el chiar ultimul om. În timp ce mergea pe uliți, trăgând animalul de funie, omul s-a trezit luat la bătaie de consăteanul său Daniel Catană, care i-a luat vaca și a dus-o la el acasă. Însă lui Catană nu-i trebuia vacă, nefiind om gospodar, ci un nemernic care avea nevoie de bani. În mod firesc, s-a gândit să o vândă și cine avea nevoie de o vacă în satul Hălărești? Chiar omul pe care Catană îl tâlhărise. Așadar, el s-a deplasat la locuința victimei sale, propunându-i să cumpere vaca pe care i-o furase cu câteva zile în urmă. Pentru a nu încasa o nouă bătăaie și pentru a intra totuși în posesia vacii, gospodarul a bătut palma cu Catană, i-a plătit cinstit, dar a sunat și la Poliție. Ziarul “Vremea Nouă” relatează că Daniel Catană a fost săltat de polițiști și arestat preventiv. O să înfunde pușcăria și parcă ne pare rău: ca dumneata, Catană, mai rar cineva!
 • Patru elevi ai Colegiului ”Virgil Madgearu” din Ploieşti au suferit traumatisme cranio-cerebrale şi au fost duşi la spital pentru investigaţii medicale, după ce luni, în timpul orelor de curs, un panou didactic s-a desprins de pe un perete şi le-a căzut în cap. Harfa îi cere lui Victor Ciorbea să se autosesizeze și să rezolve și aici, cum am mai rezolvat cu diareea copiilor de grădiniță de la Piatra-Neamț. Să fie măcar avocatul copiilor dacă avocatul poporului nu e în stare.
 • Un politist de frontieră de la Sighetu Marmației, care a fost decorat în 2013 de către Ministerul de Interne cu titlul de „„Poliţistul de frontieră incoruptibil al anului”, a fost prins în timp ce făcea contrabandă cu 1.000 de pachete de țigări aduse din Ucraina. Ăștia din Ministerul de Interne nu se uită și ei la om când dau titlurile astea? Uitați-vă și voi cum arată incoruptibilul ăsta! hegedus-robert-otto
 • Pe la Timiș treaba stă în felul următor: un bărbat (de meserie jandarm!) a mers să se distreze într-un club de manele. De parcă asta n-ar fi de ajuns pentru a te face de rușine, el și-a mai luat și-o bătaie de la o femeie care, nu știm să vă spunem de ce, i-a dat cu o sticlă în cap și cu o scândură pe spinare.
 • Altul, de la Iași, a pățit-o cu nevasta: consoarta i-a trânti un ibric cu apă fiartă în cap, provocându-i un cucui și mai multe arsuri serioase. Femeia a fost acum trimisă în judecată, iar bărbatul a cerut ordin de protecție împotriva nevestei! Ce, dracu, mă? Ți-e frică de ea?
 • La ce credeți că s-au gândit țăranii din Mușetești (Gorj) odată cu trecerea la ora de vară? Că se mărește ziua, că vor avea mai mult timp să muncească în gospodărie? Nu, nenică! Ei s-au gândit să speculeze această situație pentru a câștiga în mod fraudulos la Loto Keno din Grecia. Cum e posibil așa ceva? Păi e posibil, pentru că prin satele noastre există case de pariuri și acolo se poate juca și la loterie, cu ajutorul unor aparate cu touchscreen. Când s-a dat ora înainte, sistemul casei de pariuri s-a actualizat mai greu, iar țăranii au aflat rezultatele extragerii de pe site-ul loteriei elene și, cunoscând numerele, au jucat la sigur. 20 de săteni au bilete cu câștiguri de peste 500 de milioane lei vechi de căciulă și urlă că agenția nu vrea să le plătească. Cei de la agenția de pariuri urlă și ei, spunând că țăranii din Mușetești au câștigat în mod fraudulos și, deocamdată, situația rămâne nelămurită. Vă vom comunicat în săptămânile următoare dacă mai apar noutăți, dar esența acestei întâmplări ați înțeles care este: cu o agricultură condusă de Petre Daea și cu țărani fraudând Loto Keno se poate spune că suntem în căcat pân’ la gât.
 • Se pare că vasluienii au epuizat toate lichidele pe bază de alcool care se găseau pe raza județului! Ei încep acum să se deplaseze către teritoriile învecinate, pentru a procura băuturile care le sunt atât de necesare: de la Brăila ne parvine o știre care arată că o tânără din Vaslui a sustras 120 de litri de băuturi alcoolice din casa unui moș de 70 de ani. Potrivit polițiștilor, ea intrat pe fereastră și a plecat cu 115 litri de vin și 5 litri de țuică. Nu ne întrebați cum le-a cărat că nu știm. Și nu mai râdeți, mai bine dați o fugă până în pivniță și vedeți dacă mai sunt damigenele alea…
 • Vești proaste din vestul țării! Covrigăria “GIGI”, din Arad, a decis să-și scumpească toate produsele (mai puțin felia de pizza) cu 50 de bani. Presa din Arad scrie că un “GIGI Wurst” a sărit de la 2,50 la 3 lei, iar mii de arădeni sunt dezamăgiți de această decizie întrucât îi arde la buzunar. Sincer, noi credeam că prin vestul țării e lumea mai înstărită, dar se pare că și p-acolo tot cu covrigi se astâmpără foamea. Acum, arădenii urmăresc fiecare greșeală a covrigăriei “GIGI”, pentru a se răzbuna pe scumpirea de 50 de bani. La numai două zile de la regretabila decizie, o clientă pe nume Adriana Sîrboiu a făcut scandal pentru că a găsit un capăt de ață într-un “GIGI Wurst”. Femeia a postat totul pe Facebook, plângându-se: “Au mai sărit și prețul la 3 lei”. 17741169_10212835643473778_200308250_n-2
 • O actriță de la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca a fost luată la bătaie de regizor pentru că juca prost în rolul în care fusese distribuită. Păcat! Rodica Popescu-Bitănescu a jucat prost toată viața și are festival de teatru trecut pe numele ei.
 • Patru deținuți judecați pentru trafic de droguri s-au bătut într-o sală de judecată a Tribunalului din Bacău. Ei fuseseră aduși în fața instanței, iar trei dintre ei au profitat de neatenția gardienilor care îi supravegheau și l-au tăbărât la bătaie pe cel de-al patrulea, reproșându-i că i-a turnat la poliție. Deși aveau cătușe la mâini, agresorii au fost foarte eficienți, reușind să aplice lovituri puternice, care l-au băgat direct în spital pe dușmanul lor. Ședința de judecată s-a suspendat, iar cei trei au fost duși înapoi la pușcărie. Și gata!
 • La Buzău se va deschide primul magazin Mega Image din istoria orașului. Treaba voastră buzoieni! O să vedeți voi ce urmează!
 • Printre miile de asociații care toacă bani fără să facă nimic, există și Asociația Comunelor din România, o organizație dubioasă care oferă niște premii la fel de dubioase. Recent, această asociația a oferit “Trofeul și Ordinul de Merit Ivan Patzaichin” echipei de fotbal Speranța Răucești din Liga a IV-a a județului Neamț. De unde până unde nu știm să vă spune (am preluat și noi știrea din presa nemțeană): ce treabă o avea Patzaichin, mare campion olimpic la caiac-canoe, cu fotbalul din județul Neamț? Cei de la Răucești au aflat (probabil cu stupefacție) despre trofeul care le-a fost acordat dintr-un email primit de la Asociația Comunelor: “Vestea mai puţin bună este că, din păcate, am «reuşit» să sparg trofeul dvs., când l-am transportat la locul unde s-a desfăşurat Adunarea noastră generală, aşa că o să vă rog să ne mai păsuiţi o perioada până reuşim să-l facem din nou şi să-l trimitem, împreună cu diploma, prin poştă. Vă mulţumim frumos pentru înţelegere!” – Adrian Miroiu-Lamba (ACoR). V-ați lămurit, da?
 • Și dacă tot am vorbit de fotbalul mic din județul Neamț, mai luați-o și p-asta: Liga a V-a: Viitoru Podoleni – CSM Ceahlaul 0 – 5. În minutul 13, arbitrul meciului a fluierat finalul jocului, gazdele rămânând cu 5 jucatori de câmp.
 • Încheiem cu această harfă superbă de la Buzău, unde corespondentul “Adevărul” a făcut un reportaj în comuna Cozieni. Acolo trăiește Vasile Bâgiu (59 de ani), supranumit Sfarmă-Piatră. El dă cu pumnul în pietre și bate cuie cu palma, dar nu asta ne-a impresionat pe noi, ci faptul că Bâgiu face aceste demonstrații în fața unui grup de babe care se fâstâcesc ca niște adolescente de impresionate ce sunt. Hai, că n-o mai lungim. Dacă ați citit pân-aici meritați să vedeți acest video:
Cele mai recente