HARFELE SĂPTĂMÂNII (32) Un pensionar arădean, condamnat să plătească 6.000 de ani la o datorie bancară

 • Un pensionar arădean trebuie să plătească timp de șase milenii o datorie pe care a acumulat-o în timpul vieții sale (știți povestea: credit doar cu buletinul, boom economic, marele nostru premier Călin Popescu Tăriceanu). Arădeanul a făcut o gaură în bancă de 3.000.000 de lei, iar poprirea care i se pune pe pensia de 600 de lei a fost calculată la 39 de lei pe lună. Astfel, bătrânul trebuie să tot achite la beleaua asta vreme de 6.447 de ani. Să dea Dumnezeu să-l vedem la 6.500 de ani cu datoria achitată, să mai respire și el.
 • Un bistrițean în vârstă de 14 ani avea o treabă undeva și a luat mașina părinților din fața casei. A zis că rezolvă repede și nu se bagă de seamă. Dar – fatalitate – l-a reperat o patrulă de polițiști. Copilul și-a făcut o scurtă introspecție și a luat decizia să-i dea talpă. 50 de kilometri i-a fugărit pe polițiști (trei echipaje). A ajuns la Beclean, de la Beclean la Bistrița, unde, din cauza vitezei, a intrat într-un sens giratoriu și a distrus mașina. Rămas fără opțiuni, copilul n-a mai putut decât să le arate degetul mijlociu polițiștilor înainte de a fi legat. Spre cinstea lui, copilul nu era beat, după cum a arătat etilotestul.
 • Pentru a stârni compasiunea trecătorilor, un cerșetor din Botoșani s-a deghizat în femeie. El și-a lăsat unghiile lungi și și-a tras o perucă pe cap, mimând pauperitatea. Prins de polițiști și scotocit bine, s-a dovedit că amărâta e bărbat în toată regula. Mai mult decât atât, nemernicul mai era și din Moinești, județul Bacău. Falsul cerșetor va plăti amendă contravențională pentru cerșit, dar e posibil să se autosesizeze și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Și dacă intră și în gura feministelor, nu mai scapă nici deghizat în Remus Cernea.
 • Cei 800 de gunoieri ai Iașiului vor fi testați cu două aparate de măsurare a alcoolului în aerul expirat. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că salariații Salubris SA veneau la muncă buni zdraveni dar, la finalul orelor de program erau beți p..ă, rezultând o salubrizare de mântuială. De acum înainte, gunoierii ieșeni vor fi testați și la intrarea în tură, dar și la ieșire. Harfa.ro nu e de acord și avertizează autoritățile ieșene: jucați-vă voi cu lucrurile astea dacă vreți să rămâneți fără gunoieri, să declanșați epidemii în oraș și să vă treziți cu 800 de asistați social.
 • Cel mai cu harfa titlu al săptămânii merge la Monitorul de Neamț și Roman: „Trei mucoși sparg mașini cu duiumul“. Mucoșii au 12, 13 și 14 ani și lucrează foarte curat, fiind un exemplu de profesionalism printre spărgătorii de mașini. Din păcate s-au pus cu camerele de supraveghere pe ei și i-au prins. Și ce dacă? N-au nici certificate de naștere, ce să mai vorbim de buletine…
 • Duminica trecută, de Florii, câțiva tineri timișoreni s-au adunat pentru tradițional grătar prilejuit de intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Timișorenii au dorit să inoveze, fiindcă era sărbătoare cu cruce roșie în calendar, așa că au ales să aștearnă micii pe grătar în Grădina Botanică. A sfârâit carnea de porc printre Prunus avium și Narcissus poeticus până seara târziu. Nu i-a găsit poliția, ci niște ziarișit de la „Opinia Timișoarei“. Harfa.ro își pune cenușă-n cap, că a cam neglijat zona Banatului, concentrându-se pe părțile Moldovei. Nu-s mai breji nici bănățenii. Degeaba îi dau ei zor cu „fruncea“ aia, pot să și-o bage în cur.
 • O cifră: cu ocazia sărbătorilor pascale, românii consumă 180 de milioane de ouă! Săracele găini, se ouă până nu mai pot ca să avem ce băga în noi.
 • Un ziarist din Republica Moldova s-a aventurat de a vizitat săptămâna asta Vasluiul. Concluziile sale au fost postate pe internet și sunt cu adevărat măgulitoare pentru vasluieni. „Pietonii și bicicliștii sunt respectați, nici nu zici că e oraș de provincie. Vasluienii au țâșnitoare cu apă pe stradă. La Chișinău nici așa ceva n-avem“, spune ziaristul, care a realizat și un material video pentru a duce în țara lui dovada frumuseților de la Vaslui. „Unde mai vezi la Chișinău magnolii!“, exclamă, la un moment dat, junele basarabean. Dar cel mai tare l-a impresionat o rampă pentru persoanele cu dizabilități (evident că era stricată) și camerele de supraveghere care îi împiedică pe vasluieni să urineze (crede el) în pasajul subteran de la gară. Concluzia, „Vasluiul, un oraș european!“. Vasluienilor le-a crescut inima și acum vor unire, ca să nu mai fie ei ultimii amărâți din țară.
 • Mai greu, dar a ajuns Balena Albastră și la copiii din mediul rural. La o școală din Lopătari, județul Buzău, a descins poliția sătească în timpul orelor pentru a-i lua de urechi pe doi nemernici de băieți care, tam-nesam au început să pretindă prin școală că ei sunt de la Balena Albastră și au trimis sarcini pe la fete, în numele Balenei. Bineînțeles că Balena, săraca, n-avea nicio treabă cu mucoșii de la Lopătari. Propunem Ministerului Învățământului să facă o înțelegere cu Balena Albastră și să trimită pe telefoanele copiilor din țara noastră niște sarcini precum: „scoală-te la 3 noaptea, pune mâna pe un pix și fă-ți temele pentru mâine, că te ia mama dracului!“
 • Autoritățile buzoiene au decis să înlocuiască „Zilele Buzăului“ cu un festival de muzică populară. Dacă până acum tinerii buzoieni mai aveau și ei parte de un concert cu Delia, cu Smiley, cu ce se putea, de-acuma gata. Muzică populară! Ș’ai, Buzău, Buzău!
 • Un biciclist beat s-a prăvălit grămadă pe Strada Triumfului din Bacău. Harfa vine abia acum: pentru că s-a vătămat destul de serios, împotriva sa a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
 • Harfa.ro își scoate vasluipălăria în fața acestui vasluian care nu mai are decât o mână și un picior, dar și-a făcut treaba cu ele și a ajuns om gospodar, cu turmă de peste două sute de mioare. El a plecat în viață de la o singură oaie (gestantă) și un tractor, și a făcut avere. El este și domn serios, tată de familie. Soția lui le-a declarat reporterilor de la estnews.ro: „El nu spune, dar eu știu că i-ar trebui proteză“.
 • La închiderea ediției: E Paștele. Vă lăsăm cu această splendidă declarație a cerșetoarei Păpușa, victimă a atentatului terorist de săptămâna trecută, de la Stockholm: „A fost un prost care conducea camionul. A intrat în leii ăia urâți. Nu m-a nimerit. Uite că trăiesc, și am peste 80 de ani. Viața merge înainte. Nu e altă cale“.
Cele mai recente