HARFELE SĂPTĂMÂNII (34). Un gorjean a luat foc în timp ce încerca să deschidă o pungă cu pufuleți

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • Scandal monstru la Spitalul din Dorohoi după ce medicul Georgeta Pintilei, șefa secției chirurgie, a luat la rând saloanele unității sanitare și a dat jos toate icoanele de pe pereți. Nu s-a stabilit încă ce a determinat-o pe Pintilei să recurgă la acest gest, însă “Monitorul de Botoșani” relatează că acțiunea sa i-a revoltat pe pacienți și pe colegii din corpul medical. Scandalul a fost atât de mare încât managerul spitalului a fost nevoit să-și întrerupă concediul pentru a potoli spiritele. Scoși din minți, pacienții au declarat în fața presei că acceptă condițiile precare din spital și faptul că trebuie să-și cumpere singuri medicamentele, dar eliminarea icoanelor din saloane n-o pot tolera. Totul până la icoane! „Nu se poate să ne fure credința aici la Spitalul din Dorohoi! Măcar atât să ne lase dacă tot murim cu zile”, a declarat, de pe patul de spital, unul dintre pacienți.• E oficial: s-au dat statisticile! Deși noi le-am spus să își bage mințile în cap, peste 1.000 de turiști străini (nebuni, clar) au vizitat, pe parcursul anului care s-a încheiat, Teleormanul, cel mai urât județ din Europa, dacă nu din lume. Chiar și cu cei 1.000 de rătăciți, Teleormanul este, de la mare distanță și pe bună dreptate, cel mai puțin vizitat pământ românesc.• Constantin Drâmbă, un cetățean de șaizeci și trei de ani de prin părțile Jigăliei, comuna Șuletea (județul Vaslui) a pățit un necaz în gospodărie. Din chiar Doamne, dulăul din curte s-a năpustit asupra testicolelor omului, făcându-i-le ferfeniță. Acum, ce i s-o fi părut cățelului, ce-o fi poftit el… nu mai știm să vă spunem. Pentru că era furtună și nu mai mergea nimic, nici curent, nici telefon, vasluianul sângerând nici n-a putut suna la 112, după Ambulanță. L-a repezit un vecin la spital cu mașina mică (vecinul este supranumit „Marinarul”). Acolo, ca să vedeți că mai există un Dumnezeu deasupra, cu greu, un înger în halat alb i-a pus la loc omului bijuteriile în scrot, l-a cusut de nici nu se mai cunoaște buba. După șocul provocat de animal, bărbatul mai primește o lovitură: este întrebat de reporterița de la “Vremea nouă” unde lucrează. Reacția sa la auzul unei asemenea grozăvii spune totul. Vedeți video-ul:
 • La ce vă gândiți când auziți cuvântul “polițist”? Nu, nu vă sfiiți, știm cazul: șpagă, pulan, caschetă, haideți că ne înțelegem noi. Ei bine, gândiți mărunt. Un polițist ieșean (pe nume Marius Cosofreț) ne arată tuturor că, dincolo de uniformă, organul statului poate fi și sensibil, deosebit. Căci acest Cosofreț este și poet. Universul său liric cuprinde: mama, dragostea, dar și colegii de muncă. Polițistul (care lucrează la departamentul pirotehnic și se luptă cu bombele) a declarat pentru “Ziarul de Iași” că se inspiră din viciile umane și din ignoranța semenilor noștri. “Temele de inspirație sunt clasice: iubirea, natura, existența”, a mai adăugat el. Bravo, Cosofrețule! Să te ții de poezie, poezia e ceva frumos.• O să ne bănuiți că umblăm la cosmetizarea imaginii polițiștilor din județul Iași, dar ne bănuiți degeaba. Nu ne-au dat nimic. Ne facem însă datoria față de harfă să vă informăm că la Lețcani există un organ incoruptibil. De câte ori adulmecă un șofer care dă să-i dea șpagă îl denunță (cinci oameni care au vrut să-l mituiască a trecut pe răboj până acum). Nu vrea să ia, domnule, nu-i trebuie. Bravo și ție, incoruptibilule din Lețcani!• Nimic nou în cazul morții „Păroasei”, concubina domnului Belgian Tanase, important lider regional al lumii interlope din Moldova noastră. „Păroasa”, mama a șase copii, nu a făcut față unei operații de punere a silicoanelor. Autoritățile încearcă punerea batistei pe țambal, însă Belgian nu va lăsa cu siguranță lucrurile așa.• Un tânăr din Timișoara a fost amendat fără milă de polițiștii din Vaslui, deși el nu a călcat niciodată pe raza controversatului județ. E mânăreala moldovenilor.

  • Nemernici mai sunt unii oameni de prin părțile Dâmboviței! În cetatea de scaun a Târgoviștei, unde pe vremea regretatului Vlad Țepeș lăsai punga cu bani la răscruce și n-o lua nimeni, s-a ajuns la tâlhării greu de imaginat. Un element de 57 de ani, că om nu-i putem spune, a pus mâna și a jefuit un copil de 8 ani. I-a furat telefonul mobil. Bine, și ăla mic, ce căuta să umble cu celularul la vârsta aia? Știm noi ce căuta, dar mai bine nu zicem nimic. Oricum, îi spunem hoțului un hotărât: rușine, pungașule!

  • Un bătrân gorjean (optzeci de ani) a avrut să desfacă o pungă de pufuleți folosindu-se de o brichetă. A luat foc – s-au aprins pufuleții ca artificiile! – și acum e în stare gravă la spital. Nu se știe dacă mai scapă. Ce ți-o fi trebuit, bre tataie, pufuleți? De pufuleți aveai matale nevoie?

  • Primarul din localitatea gorjeană Albeni și-a dat demisia pe facebook. Folosind o gramatică precară, el îi anunțăpe consăteni, prin intermediul rețelei de socializare, că nu îi mai suportă pe nenorociții din Consiliul Local, care i-au făcut numai necazuri, îi vorbesc urât, râd de el și nu stau cuminți la ședințe. În plus, se lamentează edilul, au încercat să-i bage zâzanie și în sânul familiei. Ne pare rău, primarule. Așa sunt oamenii: răi.

  • Vasluienii, chiar și școlarii cu merite deosebite (olimpici, nu așa!) sunt luați peste picior pe unde îi prinde Dumnezeu. Prunci nevinovați, ei duc povara județului lor cu obiceiuri rele. Uite, de pildă, săptămâna asta, niște nemernici de la Pitești i-au cazat, pe micii olimpici vasluieni, în condiții greu de suportat până și de un animal. Când și-au cerut și ei dreptul, copii moldavi au fost repeziți, fiind puși la colț cu întrebarea: ce vreți, bă, la voi la Vaslui aveți hotel?

  • Nu toți copiii din țara noastră sunt, însă, tratați la fel. Unii chiar și-o iau în cap. Iată ce se întâmplă în județul Brașov (altfel un județ slab pe harfă, la fel ca și Sibiul – trageți de voi, brașoveni!). Publicația locală „Codlea Info” transmite că redacția le-a fost luată cu asalt de către un grup de copii care solicită imperios invitarea cântăreței Lora la Zilele Codlei. Ce e în capul vostru, copii codleni?

  • Și tot cu copii vasluieni mai avem una. E tragică! Au ajuns ăștia micii să facă datorii unii la alții și să se scrie pe caiet. Astfel, un minor de zece ani care nu și-a putut achita datoria către unul de paișpe ani a fost constrâns de acesta din urmă, sub imperiul șantajului, să-i plătească în natură, oferindu-i sex oral. Harfa.ro e dezgustată de această situație și îi somează pe toții copiii datornici din județul Vaslui să nu mai facă niciodată așa ceva. Cât despre golanul de paișpe ani, prezicem că o să ajungă rău, o să intre la pușcărie.

  • Harfa.ro îi acordă titlul de “prostul săptămânii” lui Călin Popescu Tăriceanu, un plăvan de care nu ne-am ocupat cum se cuvenea până acum. Iată ce a glăsuit tăntălăul ăsta (care e președintele Senatului României): “O naţiune îşi poate pierde populaţia şi teritoriul, dar rămâne vie cât Parlamentul lucrează.” Hai sictir, Tăricene.

  • Niște silvicultori de la Ocolul Silvic Vatra Dornei au dat dovadă de multă ingeniozitate în satisfacerea apetitului lor pentru furt. Aceștia simulau că au avut loc furtuni puternice, iar acestea au scos – vezi, Doamne – copacii din rădăcini. De unde! Îi furau alde ăștia. Am fost și noi pe la Vatra Dornei și am văzut ce și pe acolo. Nu-s mai breji, s-a ciordit ca în toată țara, iar un localnic ne-a dat și această concluzie: dragii mei, s-a furat până și ideea de furt.

  • Indiscutabil, harfa săptămânii este cargo-ul nostru plin de oi care a reușit să doboare un vas militar rusesc. Oile noastre au scăpat nevătămate, ceea ce demonstrează o dată în plus criza statului rus. • Ne place, din când în când, să ne facem câte o mea culpa. Așa că astăzi, Harfa.ro îşi toarnă cenuşă în cap: nu doar sudul României pute a căcat. Pute şi nordul. Vă dorim un 1 Mai fericit și vă lăsăm cu această fotografie tulburătoare din toaletă publică a cimitirului “Eternitatea” din localitatea Bârlad. Bieții bârlădeni se plâng că-și plâng morții într-un miros pestilențial emanat de aici:toaletabarlad

  http://harfa.ro/harfele-saptamanii-33-peste-150-de-romi-au-incins-o-bataie-epocala-intr-un-cimitir-din-focsani-ei-au-smuls-crucile-de-pe-morminte-si-le-au-folosit-pe-post-de-ciomege/

Cele mai recente