HARFELE SĂPTĂMÂNII (4). Oltenii au amplasat deja bradul festiv în centrul Craiovei. Mai sunt trei luni până la Crăciun

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • Cu nețărmurită tristețe, Harfa.ro deplânge trecerea în neființă a domnului Cojoacă Virgil, șeful de post din Furculești (județul Teleorman), care a decedat (infarct miocardic, luați seama) în timp ce consuma un mic la un târg dintr-o altă comună.
  • Oltenii nu se dezmint nici în acest an. O gazetă din Iași anunță, plină de invidie, că déjà a fost amplasat bradul festiv din centrul Craiovei, deși mai sunt trei luni până la Crăciun.
  • Un cetățean din județul Iași, în etate de șaizeci și doi ani, s-a gândit să-și pună capăt zilelor, aruncându-se în fața trenului București-Iași. Pentru că la noi trenurile nu prind o viteză deosebită, omul a scăpat cu contuzii ușoare.
  • Angajați ai Penitenciarului Gherla (județul Cluj) au protestat în contra Ministrului Justiției, doamna Prună, în acest fel: ei au amplasat în fața unității de detenție două pungi pline cu prune. Deasupra lor au scris pe o foaie : “Nu atingeți pruna sensibilă”.
  • O femeie de treizeci și unu din județul Buzău a fost reperată de către polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică pe raza piețelor din municipiul Brăila în timp ce oferea spre vânzare o canitate de 47 de kilograme de usturoi, fără a putea justifica provenința mărfii (în valoare de 700 lei). Severele organe i-au aplicat femeii o amendă în valoare de 1.500 lei.
  • Suntem în măsură să vă informăm că presa locală a descoperit că există Poliția Animalelor Iași. Ea are un singur angajat.
  • Seniori foarte norocoși din Vaslui și Bârlad au fost urcați în autocare și deplasați înspre capitala țării noastre, unde au vizitat Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, pe care noi, în redacție, am elogiat-o în fel și chip.
  • Un brăilean a sacrificat, în localitatea Corbu Vechi, un cal, ca să-l mănânce. Vigilenții polițiști brăileni l-au prins pe netrebnic în trafic și în urma controlului efectuat în interiorul maşinii au găsit carne de provenienţă animală în semicarcasă şi, din primele cercetări, au stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, bărbatul în cauză a sacrificat cabalina în curtea unui alt cetățean și că o transporta la domiciliul personal pentru consumul propriu. Carnea a fost confiscată.
  • Șeful Poliției Locale din Bistrița Năsăud a cerut Consiliului Local să îi dea mână liberă să puna gheara pe cei care hrănesc pisicile vagaboande din liniștita urbe ardeleană. Inițiativa polițistului vine ca urmare a cererii unui cetățean, deranjat că o mâță i-a sfâșiat prelata de pe mașină. Redăm integral cererea cetățeanului: „Rugăm insistent rezolvarea situațiilor menționate de noi deoarece numărul de pisici este semnificativ și vine sezonul rece, moment în care acestea vor sta pentru a se încălzi pe capotele mașinilor din parcarea blocului când revenim acasă și în compartimentul motor al mașinilor putând provoca defecțiuni ale motorului”.
Cele mai recente