HARFELE SĂPTĂMÂNII (41). Ce preț se pune pe Educație în Teleorman: Primăria Zimnicea i-a premiat pe elevii silitori cu sume cuprinse între 10 și 25 de lei

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

• Accederea unui sportiv român într-o finală de Mare Slem a făcut ca sportul eleganței să fie murdărit cu muștar și scăldat în fum gros de grătare. Meciul Simonei Halep de la Roland Garros a fost proiectat la târgul Drăgaica din Buzău. În frunte cu primarul urbei, buzoienii au mâncat mici și s-au uitat la tenis de câmp. N-am fost acolo (și noi proști), dar suntem încredințați că s-au dat harfe grele.

• Nemernici mai sunt unii oameni pe lumea asta! Un patron (o avea el bani, dar nu e om, e canalie) și-a bătut joc de sărmanul Dorel Mutică (da, îl cheamă ca pe fostul mare fundaș), un muncitor venit în capitală de prin părțile Hunedoarei. L-a slugărit luni de zile, dar când a venit vorba să-și primească banul, patronul a dat-o la întors.

Mutică, cu banii, FOTO: Adevărul
Mutică, cu banii. FOTO: Adevărul

Mutică, însă, s-a ținut bărbat, fiind în cele din urmă recompensat cu 850 de lei, în monezi de zece și cincizeci de bani, primiți la sacoșă (pe care nemernicul i-a cerut-o înapoi). Dezamagit de umilința la care a fost supus, hunedoreanul vrea să plece la muncă în Italia și, odată ajuns acolo, să renunțe la cetățenia română.

• Precupeții de prin părțile Buzăului sunt foarte iuți la mânie. Pentru că nu le mai ajunge tabără unii pe alții și se bat pe clienți cu pumnii, dar și cu picioarele. Păi, săptămâna asta a fost nevoie să fie chemată Ambulanța, așa tare și-au dat în cap. Există și filmuleț. Ia uite cum îi dă:

• Pe un botoșănean l-a prins sfârșitul de săptămână într-o comună din județul Iași. Și cum mergea el pe drum, și-a dat seama că este foarte însetat și că ar cam fi cazul să bea ceva. Constatând că nu are niciun ban, a recurs la singura metodă prin care își putea ostoi pofta: a spart un magazin, a furat patru sticle de băutură (d-alea bune), și a mai luat și două sute de lei din tejghea. Pentru a ajunge mai repede la el acasă ca să se desfete, dar și pentru a nu transporta marfa furată la cârcă, botoșăneanul a sustras și o mașină, dându-i talpă. Bineînțeles că nu avea nici carnet de conducere. Ce păziți, ieșeni? Au ajuns botoșănenii să vă fure băutura de la gură?

• Nu te mai înțelegi cu moldovenii de când a dat în ei patima păcănelelor. Ba își joacă miresele agoniseala din noaptea nunții, ba toacă fondurile europene dând în ele. Acum doi nemernici de prin părțile Vasluiului au intrat peste un moș în casă și i-au luat toți banii (650 de lei), strângându-l cu aceeași ocazie de gât, până la moarte. De proști ce erau, au mai pierdut și banii la aparate. Harfa.ro cere pentru golanii ăștia pușcărie pe viață! Să se dea un exemplu, să se facă odată ceva, că nu mai putem! Am ajuns să ne omorâm moșii pentru păcănele?

• Un consilier local din Mioveni (cică ar fi și învățător, halal educație!) s-a îmbătat ca porcul într-o cârciumă și s-a luat la perpulis cu ăia p-acolo. A venit și un polițist să restabilească ordinea. L-au luat pe secție pe acest Boureanu al Mioveniului, dar ce credeți – s-a potolit acolo? În toiul scandalului, consilierul s-a lăsat la curul gol și i-a arătat cucul omului legii, anunțând că îi face și îi drege. Atât l-a dus pe el capul. Miovenieni, nu mai votați toți bețivii și dezaxații mintal! Iară ție, rușine, învățătorule. Se răscolește domnul Trandafir în mormânt.

• Se mai întâmplă și lucruri bune la noi în țară (mai ales în Ardeal). Uite, de pildă, a avut loc în județul Bistrița-Năsăud Cupa HANDICAP la pescuit. Au ieșit din case sărmanii oameni în scaune cu rotile și au dat la pește.

Cupa Handicap. FOTO: Bistrițeanul
Cupa Handicap. FOTO: Bistrițeanul

Ziariștii de la fața locului relatează că se putea citi fericirea pe chipurile greu încercate de suferință ale persoanelor cu dizabilități. Bravo organizatorilor, ați făcut un gest frumos.

• Dacă vă era dor de știri din Tecuci, aflați că a fost chef monstru zilele astea în localitate. S-au destrăbălat agenții de poliție, s-a băut, s-a dansat pe manele. La petrecere a participat și un renumit interlop local, care a fost suprins în timp ce se săruta pe gură cu un polițist de la investigații criminale. Ce drăguț!

• Ca și cum nu aveam noi destul pe cap, ticăloșii din industria procesare carne au scos pe piață cârnații de Pleșcoi contrafăcuți. Nici nu mai știi ce bagi în gură. Autoritățile și-au făcut datoria și au informat: atenție, se falsifică Pleșcoiul! Ne facem datoria de cetățeni și zicem mai departe. Contrafăcutul se simte la gust.

• Un bărbat din Călărași a suferit arsuri foarte grave pe suprafața trupului său după ce a alimentat cu carburant de la pompă în timp ce fuma. Ce să vă mai zicem? Lăsați țigara, că nu e bună. Mai ales în benzinării.

• Dinspre Teleorman ne vin, ca de obicei, numai vești proaste. Deși se află ai lor la putere și se scaldă țara în lapte și miere, iată că în municipiul Roșiorii de Vede se moare pe capete. S-a murit în primele luni ale acestui an ca niciodată. S-au stins din viață nu mai puțin de 214 cetățeni, și asta e mult la Roșiori, că sunt puțini ei. În ritmul ăsta, întreg județul nu mai are viață lungă. Totodată, mai aflați că elevii teleormăneni sunt cei mai slabi din țara noastră și la cunoștințe legate de utilizarea computerului (nu le au nici pe cele mai elementare). Și tot ei conduc și în clasamentul celor care nici nu s-au mai obosit să se înscrie la Bacalaureat, fiindcă oricum îl picau. Nu e vina lor. Așa i-au adus ăștia.

• Și ca să vă dați seama de magnitudinea dezastrului din cel mai urât județ din România, aflați că nici premianții nu o duc mai bine. Elevii de școală generală din Zimnicea au fost premiați de Primăria orașului pentru rezultatele la învățătură. Cei mai silitori copii din oraș au obținut premii în valoare de 25 de lei – Premiul I, 20 de lei – Premiul II, 15 lei – Premiul 3 și 10 lei – Mențiune. Cam atâta preț se pune pe educație în Teleorman. Păi banii ăștia îi cheltuie alde Dragnea numai pe momeală când se duce să dea la știucă.

• Ministrul Transporturilor, unul Cuc, a efectuat o vizită de lucru în județul Mehedinți, surpinzându-i pe angajații secției de drumuri Severin în timp ce efectuau un grătar în timpul programului de lucru. Gratargiii au fost demiși. Ca o palidă consolare, nici Cuc nu ne mai conduce deocamdată țara, fiindcă ne aflăm în plină criză politică, de nici nu mai știi Guvernul.

• Încheim cu vești bune! Un pompier nemțean a devenit vicecampion național la tenis de masă. Un TIR plin cu semințe de floarea soarelui s-a răsturnat în Dorohoi în mijlocul drumului, spre deliciul dorohoienilor care s-au putut bucura gratis de sămânță. Și, ca o concluzie, fotbaliștii de la ACS Poli Timișoara au câștigat barajul de rămânere în prima ligă de fotbal din țara noastră (i-au bătut pe arădeni). De bucurie, fotbaliștii de pe Bega i-au ras antrenorului Ionuț Popa mustața, chiar în vestiar. Fără mustață, tehnicianul este de nerecunoscut – arată foarte rău. Acum, se aude că timișorenii vor să-l dea și afară de la echipă. Nu vă e, mă, rușine? După ce v-a salvat și l-ați bărbierit, om bătrân cu părul alb, ca pe un puber?

Ionuț Popa fără mustață. Foto: Gabi Brezeanu, www.tion.ro
Ionuț Popa fără mustață. Foto: Gabi Brezeanu, www.tion.ro

Cele mai recente