HARFELE SĂPTĂMÂNII (5). Un bancomat din Iași a început să elibereze bani din chiar Doamne, aruncându-i la picioarele trecătorilor

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • Doi sexagenari din comuna Ungureni (județul Bacău) au avut o dispută conjugală pe care femeia a tranșat-o în stil mare: baba i-a turnat moșului o căldare cu apă clocotită în cap. “A sărit la mine și a vrut să îmi dea foc. Toată comuna știe câte am pățit”, s-a justificat atacatoarea.
 • O tânără din Iași a ajuns la spital cu arsuri pe coapse și în zona intimă din cauza unei perne electrice cu care se încălzea în aceste părți ale trupului. Perna pe care ieșeanca o strângea între picioare era plină cu apă fierbinte, iar la un moment dat aceasta s-a spart, provocându-i arsuri cumplite.
 • Un bărbat de 40 de ani din Botoșani a chemat ambulanța motivând o durere de spate. Când a ajuns la spital, după un drum de 60 de kilometri, el le-a mărturisit medicilor că este sănătos tun, dar are nevoie de o adeverință care să-l scutească de muncă pentru că altfel pierde ajutorul social. Întâmplarea a fost relatată, pentru Monitorul de Botoșani, de medicii de la Spitalul de Urgență din localitate.
 • O pleiadă de nemernici de pe tot cuprinsul țării se țin de escrocherii prin metoda “pomana”: ei bat la ușa victimelor (de obicei persoane în vârstă) și, sub pretextul oferirii unor produse pentru pomenirea morților, li se permite accesul în locuință. Unul dintre ei îi distrage atenția proprietarului, iar ceilalți răscolesc prin casă după bani. Zeci de români au rămas fără economii în urma aplicării acestei eficiente metode.
 • Un copil de 9 ani din Rovinari este cercetat pentru furt calificat. El ar fi sustras o bicicletă, împreună cu alți trei complici de 10, 11, respectiv 12 ani, din curtea unei bătrâne.
 • Gălățeanul Nicușor Robu (31 de ani) s-a îmbătat și, fiind împins de nevoie, a vrut să urineze pe stradă, în dreptul unei mașini. Mașina îi aparținea lui Valentin Georgescu (53 de ani), din localitate, care l-a observat, atenționându-l să-și vadă de treabă. Robu s-a prefăcut că renunță, după care, profitând de neatenția lui Georgescu, s-a întors și a urinat pe portiera mașinii. Enervat, Georgescu i-a dat cu un par în cap, iar acum este cercetat de poliție. Robu este bine, continuă să bea și să urineze.
Bietul Nicușor Robu (foto: viata libera)
Bietul Nicușor Robu (foto: viata libera)
 • Un cetățean în vârstă de 40 de ani din Arad a fost prins în timp ce fura însemnele rutiere de pe marginea drumului. El a declarat că avea de gând să le valorifice la fier vechi și să bea toți banii.
 • Producătorii de ouă din România sunt în pragul falimentului. Principala cauză este concurența neloială a polonezilor, care aduc pe piața de la noi din țară ouă la prețuri de nimic (chiar și 15 bani per bucată). Producătorii de ouă solicită autorităților să ia măsuri.
 • Un vasluian a văzut moartea cu ochii din cauza unei hote care i-a provocat un incendiu în apartament. Ziariștii de la “Vremea Nouă” relatează că, deși casa îi era cuprinsă de flăcări, acesta refuza să iasă afară, motivând că nu îl interesează. A fost evacuat cu forța de vecini, care au chemat pompierii.
 • Un bancomat din Iași a început să elibereze bani din chiar Doamne, spre stupoarea cetățenilor care treceau prin zonă. “Bzi.ro” scrie că un bărbat s-a trezit cu 2.000 de lei la picioare, scuipați de darnicul și rebelul bancomat. Omul a fost corect și a înapoiat banii băncii respective, nu înainte de a povesti că un cetățean de prin Slobozia, venit la Sfânta Parascheva, a observat incidentul și îl îndemna să ia banii și să-i dea pe din două.
 • Elevii “Liceului Tehnologic Vasile Sav” din Roman au pus în scenă (vorba vine, de fapt totul s-a petrecut în sala de sport) o piesă de teatru în care se tratează tema refugiaților. Ei au declarat că vor să sensibilizeze opinia publică cu privire la acest subiect.
 • Jurnaliștii de la “Ziar Piatra Neamț” au făcut un inventar al prostituatelor din oraș, cu prețuri, cu tot ce trebuie. Ei sunt foarte nemulțumiți de calitatea acestora: “Parcă au fost selectate dintre cele mai urâte și nespălate din toată țara”. Singura consolare e că prețurile sunt moderate:

În boscheți sau în mașină: – Normal protejat sau nu – 30 lei/finalizare – Anal protejat sau nu – 50 lei/finalizare – Oral protejat sau nu 50 lei/finalizare La domiciliul clientului : – Normal protejat sau nu – 100 lei/finalizare – Anal protejat sau nu – 100 lei/finalizare – Oral protejat sau nu 100 lei/finalizare http://www.youtube.com/watch?v=kmmPwNCYKXo

Cele mai recente