HARFELE SĂPTĂMÂNII (6). Cazul minorului care fugea cu o poșetă de damă în brațe pe Strada Eternității din Bacău

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • Harnicii polițiști moldoveni au depistat, în flagrant, un minor de 14 ani, în timp ce alerga pe strada Eternității din Bacău, având asupra sa o poșetă de damă. Organele băcăuane au procesat imediat și au bănuit că în spatele acestei imagini se ascunde ceva necurat. Nu vezi în fiecare zi un tânăr alergând cu o poșetă de damă pe strada Eternității. Au verificat și au aflat: poșeta îi fusese sustrasă unei pensionare, în etate de 66 de ani, care se deplasa cu treabă pe strada menționată, și lăsase pentru o clipă gentuța din mână. Când l-au luat la mână, organele au constat că nenorocitul de minor mai furase cu o zi înainte sacoșa unei bătrâne de 91 de ani, deposedând-o și de suma de 5 (cinci) lei.
  • O profesoară din județul Neamț, care a participat la concursul pentru posturile de directori de școală a fost scoasă din examen pentru că a scris cu creionul. Ea a motivat că a scris pe ciornă și n-a mai avut timp să transcrie. Menționăm că testele au fost de tip grilă. Vă dați seama cam care e nivelul la care discutăm? În ce – ne iertați – căcat ne aflăm?
  • Un nemernic de brăilean a pus mâna de-a furat burlanele de scurgere a unui imobil din municipiu. Ce fel de om să fii, să faci așa ceva pe ploile astea?
  • Procurorii ieșeni au înregistrat un frumos succes. Au pus gheara pe o rețea de interlopi, după ce unul dintre ei (cel mai prost) și-a trecut pe facebook la profesie: angajat într-o rețea internațională de jafuri.
  • Un oltean, bolnav de TBC, a sărit să bată un polițist. El a dat în organ atât cu pumnii, cât și cu picioarele, pricinuindu-i omului legii o pagubă însemnată: i-a spart două (!) perechi de ochelari.
  • Un rom din Târgu Jiu și-a făcut un obicei. Iese seara, agale, la promenadă, plimbându-și caii. El este nestingherit.
  • Vești bune pentru un karatist din Gorj. El a fost angajat ca antrenor principal de fotbal masculin la echipa FC Bistrița (din liga a treia). Pe karatist îl cheamă Dan Vasilică și nu am reușit să ne dăm seama ce-l recomandă (și, ca să fim sinceri, nici nu ne interesează).
  • În Sibiu (orașul cu ursulețul) s-a mai petrecut o scenă de coșmar. Un procuror a fost bătut cu o coadă de mătură de către un șofer. Ei s-au luat de la culoarea roșie a unui semafor, neputându-se pune de acord dacă a fost sau n-a fost. Menționăm că șoferul cu coada de mătură era de autobuz. Da, el a descins din autobuz și s-a pus cu mătura pe bietul procuror siderat.

 • Un moldovean, de ani 56, a vrut să își ia zilele folosind o supradoză de pastile cu care își combătea colesterolul rău. El este ieșean și pastilele anticolesterol nu au reușit să îl doboare. Trăiește. Ne place să credem că și colesterolul rău a fost anihilat, iar acum omul este într-o formă de invidiat.
 • Alt necaz pe la Huși. O întreagă familie de hușeni a ajuns la spital după ce căruța în care se aflau s-a răsturnat. Harfa.ro și-a făcut datoria să atragă atenția asupra mânuirii cu grijă a atelajelor, dar am atras degeaba. Pe hușenii ăștia i-a durut în cur, și uite ce au pățit. Măcar acum să se învețe minte!

[adinserter block=”1″]

Cele mai recente