HARFELE SĂPTĂMÂNII (7). O cofetăreasă din Beclean susține că a făcut cel mai spectaculos tort din lume

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • “Bistrițeanul.ro” anunță că unul dintre cele mai spectaculoase torturi din lume a luat naștere la Beclean. Tortul este opera Marinelei Mureșan (55 de ani), o fostă profesoară care se pricepe să facă prăjituri și să le orneze frumos. Unul dintre torturile ei a primit 1.100 de voturi la un concurs de pe internet și acum beclenarii nu-și mai încap în piele de bucurie.
 • O pensioanară din Brăila a găsit gândaci în orezul pe care l-a primit ca ajutor de la Uniunea Europeană. Bineînțeles că brăileanca a făcut scandal. “Mai bine dai un orez bun dacă vrei să dai, că ăsta nu e de calitate. Le duc înapoi că n-am ce să fac cu ele. Nu se poate așa ceva”, a declarat femeia pentru “Vocea Brăilei”.
 • Doi polițiști gorjeni sunt anchetați și riscă să își piardă serviciul după ce au fost filmați în timp ce jucau tenis de masă într-un bar, îmbrăcați în uniformă. Presa gorjeană relatează că cele două organe au intrat în barul respectiv căutând un cetățean pe numele căruia aveau un mandat de aducere, însă când au văzut masa de ping-pong nu le-a mai ars de muncă și au început să se joace.
 • Presa din Buzău anunță, cu rușinea cuvenită, că buzoienii sunt cei mai mari țepari pe transportul public din București. Informația vine de la RATB, care a dat publicității un top al județelor din care provin cei mai mulți călători prinși fără bilet în tramvaiele și autobuzele din Capitală. În fruntea acestui top se află Buzăul, urmat de Călărași, Giurgiu și Teleorman.
 • Constantin Ciotoi, un gunoier din județul Botoșani, s-a dezechilirat și a căzut în cap de pe mașina de gunoi care colecta deșeurile pe raza comunei Stăuceni. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
 • O patrulă de jandarmi brăileni a depistat, în cursul zilei de marți, 18 octombrie, un cetățean de 24 de ani care avea asupra sa zece plăpumi fără acte de proveniență. “InfoBrăila” anunță că plăpumile au fost confiscate, iar posesorul a fost amendat cu 1.000 de lei.
 • Vești bune de la Bacău! În orașul lui Bacovia va avea loc “Miss Moldova România 2016”. Pe podium vor urca 25 de frumuseți din zona Moldovei, care se vor trece în patru probe: defilarea în ținută oficială (body), ținută casual, costume de baie și rochii de seară. Admiratori sinceri ai rezervelor de frumusețe pe care le posedă regiunea Moldovei, redactorii Harfa.ro le urează tuturor participantelor mult, mult succes.
 • Un bunic de 43 de ani (tânăr, dom’le!), originar din Ialomița, a încercat să-și scoată ilegal nepotul din țară. El a fost prins în Vama Nădlac în timp ce prezenta un pașaport fals pentru copilul de 4 ani. Ialomițeanul a explicat că vroia să ducă copilul la mama lui aflată în Belgia și, neavând pașaport, a luat documentul unui alt nepot de-al său (câți o fi având în total?).
 • Căruțele continuă să provoace probleme pe șoselele țării. La Tășad, în Bihor, o un tânăr de 21 de ani, băut bine, a dat cu căruța peste o babă. Din fericire, bătrână a scăpat cu câteva răni ușoare. Mult mai grave au fost lucrurile la Sâncel (județul Alba) unde o căruță s-a ciocnit cu un jeep, accident în urmă căruia un bărbat a fost ucis, iar o femeie a ajuns la spital cu răni destul de serioase.
 • Un bărbat de 35 de ani din Galați a paralizat după ce a stat ore în șir la coadă la moaștele Sfintei Parascheva. “Ziarul de Iași” relatează că omul a așteptat o zi întreagă în frig, iar la un moment dat trupul a început să-i amorțească. El a fost dus de urgență la spital, unde i s-a pus diagnosticul: hemipareză. Anul acesta, alții 13 pelerini au ajuns la spital după ce au leșinat așteptând la coadă.
 • În timp ce țara îl plânge pe ursulețul ucis pe străzile Sibiului, un urs de 700 de kilograme, secondat de o haită de lupi, și-au văzut liniștiți de treabă pe raza comunei Țelna (Alba). Animalele au mâncat: șase vaci, doi viței, douăzeci de ovine.
 • Un hoț de 21, din Târgu-Mureș, fură din șaua bicicletei. El pedalează pe străzile orașului și smulge genți sau telefoane mobile din mâinile oamenilor. Poliția mureșeană a anunțat că este pe urmele lui.
 • S-a mai încheiat încă o ediție a Festivalului național al artiștilor amatori din Ministerul de Interne. Plutonierul major Lungu Carmencita a interpretat două piese de Mădălina Manole și Angela Similea. Agentul șef principal Coșerariu Mihai a concurat la secțiunea folk cu o piesă creație proprie: „Dacă am putea”.
Cele mai recente