HARFELE SĂPTĂMÂNII (9). Statistică IPJ Bistrița-Năsăud: 67 de bărbați de pe raza județului au fost bătuți de neveste


Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • Patima alcoolului i-a pătruns rău de tot pe români, chiar și pe cei de vârste mai fragede. Iată de pildă cazul unui minor de 14 ani care a făcut ca toți dracii în complexul cormercial Boul Roșu (Arad). Acesta s-a îmbătat ca porcul și a împânzit zona de gunoaie, iar apoi s-a luat la bătaie cu vitrinele, dar și cu zidurile. Turbulentul imberb a fost luat la mână de către polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică, iar acum ăi bătrâni vor trebui să plătească în contul nemernicului o amendă de 500 lei (puțin, dar atât prevede legea noastră, care e blândă cu cei ce distrug).
 • Săptămână proastă pentru Roxana Ungureanu, o fostă Miss Playboy (de acum zece ani, dar chiar și așa, s-a menținut bine). Ea a fost luată pe sus de mascați și pusă pe burtă. Miss a fost percheziționată la ieșirea din clubul de pierzanie LOFT, în cadrul unei ample operațiuni de combatere a traficului de stupefiante.
 • Moldovenii și-au ieșit din minți! Unui țăran din județul Iași i s-a dat, din chiar Doamne, cu spray paralizant in ochi. Omul nu făcea nimic. Mergea și el pe uliță. Mâna criminala a acționat de la adăpostul întunericului.
 • Accident rutier între un autoturism și un atelaj hipo, în județul Neamț, epicentrul harfelor din țara noastră. Ambii conducători erau beți morți. Șoferul, așa beat mort cum era, a părăsit locul accidentului. El a lăsat mașina și a luat-o la fugă pe câmp. Căruțașul, un bețiv de 18 ani, rănit ușor, le-a spus polițiștilor pe unde să o ia ca să-l găsească pe nemernic. L-au găsit.
 • Răzmeriță mare, din nou, la olteni. Acum i-a apucat pe ăștia de la Ansamblul Folcloric Profesionist “Doina Oltului”. Se ceartă ca descrăierații pe acolo. „E mai rău ca pe timpul lui Costinel!“ au ajuns să exclame zeci de angajați ai Ansamblului. Știm cine e Costinel ăsta și ce a făcut el, dar nu vrem să vă spunem, fiindcă întotdeauna harfa e mai frumoasă așa, cu puțin mister.
 • Un bărbat de treizeci și șase de ani din Costeștii din Vale (județul Dâmbovița) s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune și a protestat de acolo. El e nemulțumit de niște elevi de la o școală de lângă casa lui. Ei fac gălăgie și-l deranjează.
 • Ziariștii năsăudeni trag, disperați, un semnal de alarmă: tinerii din Bistrița nu mai știu să se distreze. Cluburile sunt goale, iar atunci când merg la club, tinerii nu prea dansează, ci stau pe telefoane și beau în neștire.
 • Ca un corolar al harfei anterioare, conform Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în anul 2016, 67 de bărbați din județ au făcut plângere la Poliție pentru că au fost bătuți de nevestele lor. Aprige femei!
 • La Centrul Cultural „Dacia” din Bistrița-Năsăud s-a inaugurat Clasa Confucius, care le oferă bistriţenilor ocazia de a lua contact cu lumea chineză şi de a învăţa mai multe despre limba, cultura şi civilizaţia chineză, fiindcă nu e așa e mare nevoie de o legătură strânsă cu asiaticii pe la Bistrița (acum ne-am lămurit și noi ce căuta nemernicul ăla de chinez cu soția care – vezi Doamne – au câștigat la radio o excursie în Ardeal – era blat, ce, nu e clar?).
 • Unii botoșăneni mai oameni au zis că să intre și ei în rândul lumii și au amplasat o cutie pentru colectat haine pentru boschetari. Când s-au dus să adune recolta au constatat că aceasta fusese vandalizată, iar în cutie era o persoană.
 • După ce că nu mai avem gimnastică de nicio culoare, a mai izbucnit la lotul național de la Deva și scandalul păduchilor! Da, fetele vin de-acasă cu păduchi și aceștia sar de la una la alta.
 • O harfă splendidă ne parvine de la Iași. Acolo, ocupată cu simularea (că s-a simulat mult în toată țara săptămâna asta), o ambulanță n-a mai putut ajunge la o urgență reală.
 • Luni, pe seară, un cetățean tot din județul Iași a constatat că în apartamentul dumisale intrase cineva și îi furase o butelie și un ceas de cameră (fără cuc). A dat telefon la Poliție, și polițiștii au constatat și ei că da, așa e. Au luat-o la pas prin cartier și au găsit un vecin pe care l-au suspectat imediat. Acum îl anchetează.
 • La Pipirig (ce frumos!), în județul Neamț, un alt nemernic de hoț a fost prins în timp ce încerca să vândă televizorul pe care îl furase din casa unui consătean. Pe lângă televizor, hoțul mai furase și toate alimentele din frigiderul vecinului său. Dacă televizorul a fost recuperat, ei bine, alimentele fuseseră consumate în decurs de câteva minute de la comiterea furtului.
 • Pentru că unii îl băteau pe fratele său, un cetățean din județul Galați s-a gândit să intre cu mașina în ei, și așa a și făcut. Și nu era mașină mică, era o camionetă. Se luaseră, bineînțeles, de la o femeie. Acum, cel care a intrat în ei se pregătește să zacă în pușcărie ca prostul.
 • Din nou la Botoșani, unde o casieră de la Carrefour s-a aplecat să survoleze cu privirea coșul unui client. Clientul i-a dat cu un scaun în cap. Casiera e la spital.
 • Toamnă proastă pentru caii din țara noastră, după cum harfa.ro a relatat déjà! Săptămâna asta niște nenorociți din județul Iași au tăiat un cal (proprietate personală) și l-au pus la frigare. Ei motivează că le era foarte foame. Iar la ieșirea din Huși un căruțaș a fost acroșat de un autoturism. Impactul a fost devastator pentru cal, care a fost smuls fizicește vieții. Iar un nemernic din Bolintin Deal și-a bătut calul și l-a abandonat într-un șanț, fugind de la locul agresiunii. Niște giurgiuveni de omenie au sunat repede la 112. Calul e acum în afara oricărui pericol.
 • La deschiderea unui supermarket din Câmpina, liniștita urbe prahoveană, cetățenii și-au dat în petec și s-au călcat în picioare pentru a pune mâna pe niște mașini de tocat, care nici măcar nu erau la promoție, dar li s-au părut lor ieftine. Câmpinenii au multe de tocat toamna asta.
 • Adjunctul șefului de post din comuna Independența (județul Călărași) patrula și el cu mașina din dotare. La un moment dat el a făcut praf un atelaj hipo în care se aflau două persoane (bărbat și femeie). Căruța era plină cu recipiente cu bunătate de țuică.
 • Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a anunțat exponatele lunii: bricheta, calendarul și tabachera lui Petru Groza. Acesta a trăit la două mii de ani după daci și a condus guvernul care i-a adus, de facto, pe comuniști la putere în România.
 • Un politruc din Constanța intițiază un proiect de lege care să-i interzică președintelui Iohannis (da, Plăvanului personal) să se mai așeze pe monumente, după ce s-a așternut în cur la Masa Tăcerii.
 • Trei medalii pentru alergătorul Mitică Piticu (nouăzeci de ani), la Mondialele de Atletism pentru Veterani din Australia. În cea mai grea cursă, Nea Mitică al nostru a zdrobit doi australieni, de 96 și 97 de ani. Bravo, bre!
Cele mai recente