HARFELE SĂPTĂMÂNII (1). Copiii săraci din Vrancea au beneficiat de tunsori gratuite în vederea începerii anului școlar

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

  • Comuna Florești, județul Cluj: Un medic și un asistent SMURD au fost luați la bătaie de o ceată de romi care îi chemaseră prin 112 să acorde ajutor unor femei care leșinaseră la o înmormântare. Romii erau supărați că echipajul medical n-a ajuns mai repede.
  • O bucureșteancă aflată în vizită în casa fratelui său din comuna gorjeană Glogova s-a trezit cu mascații peste ea, după ce echipajele au greșit adresa la care trebuiau să facă descinderea. Femeia a suferit un atac de panică și a ajuns la spital.
  • În perioada 9-11 septembrie s-a desfășurat, la Târgu Mureș, finala Campionatului Național de Atelaje cu doi cai.
  • Administrația Națională a Penitenciarelor a organizat, vineri 9 septembrie, Festivalul de folclor pentru deținuți. 70 de persoane private de libertate din 23 de penitenciare au oferit un program artistic deosebit, cu muzică și dansuri populare.
  • Copiii săraci din Vrancea au beneficiat de tunsori gratuite în perspectiva începerii noului an școlar. Gestul a fost făcut de Fundația Capela Militară “Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, care a montat un cort în Focșani și i-a chemat la foarfecă pe toți copiii proveniți din familii cu venituri modeste.
  • Un cont de Facebook fals deschis în numele lui Gigi Becali a anunțat că latifundiarul s-a hotărât să dea pe degeaba un Mercedes Maybach S500, singura cerință fiind să distribui postarea. 60.000 de români au pus botul la această escrocherie ieftină și au dat share, convinși că vor lua Mercedesul.
  • Muzeul Județean Buzău a instalat în Parcul Crâng din localitate mai multe casete de sticlă în care a pus la dispoziția cetățenilor cărți pe care aceștia să le ia acasă, să le citească și să le aducă înapoi. Proiectul a eșuat după numai câteva săptămâni: buzoienii au golit cutiile de sticlă și n-au mai restituit nicio carte.
  • Un clujean i-a dat un cap în gură concubinei pentru simplul motiv că aceasta îi ceruse să ducă gunoiul.
Cele mai recente