HARFELE SĂPTĂMÂNII. Dragnea are, în sfârșit, un motiv să ne scoată din UE. Bruxelles-ul vrea să interzică shaorma

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

 • Chiar în ajunul Zilei Naționale s-a găsit Bruxelles-ul să ne strice sărbătorile: vor să interzică shaorma în toată Uniunea Europeană. Ei spun că în prepararea cărnii pentru shaorma se folosesc fosfați, iar asta ne face rău la sănătate! Înainte să începem să urlăm la ei, să ne uităm un pic pe statistici: Păi, în România, într-un an, se consumă peste 11 milioane shaorme. Toată agricultura noastră e aici! În această situație, nu ne rămâne decât să spunem adio Uniunii Europene. Pur și simplu, omenește vorbind, nu vom putea rezista fără shaorma. Mai bine ne retragem…
 • Dacă ați fost prinși cu parade militare și cu proteste în Piața Victoriei, aflaţi că Ziua Naţională a României a fost frumos sărbătorită și de organizația PSD Neamţ, într-un splendid simpozion cu teme din istorie şi literatură, după cum frumos ne informează publicația „Viața Nemțeană“. Manifestația PSD-istă s-a încheiat cu aceste versuri atribuite lui Nichita Stănescu: „Apără, Doamne, poporul român şi nu te spăla de el!“. Nu mai trăiește Nichita, că altfel ar fi dat cu ei de pământ.
 • Suntem în postul mare al Crăciunului, dar Patriarhul Daniel lucrează, lucrează, lucrează! El a făcut, săptămâna aceasta, câteva anunțuri foarte interesante cu privire la Catedrala Mântuirii Neamului. Aceasta va avea 392 de ferestre (aviz patronilor de termopane: Patriarhul a anunțat că începe licitația. Hai, să fie lumină!) Și încă un anunț: sunt probleme cu clopotul ăla mare pe care e gravat chipul lui Daniel. Nu poate fi folosit decât duminica 🙁 În zilele săptămânii nu va bate, pentru că sunetul deosebit de puternic ar perturba activitățile din Parlament. Păi da, nu e frumos, Dane, să trezești oamenii în timpul serviciului!
 • Veşti triste despre Regele Mihai vin de la cunoscuta prezicătoare Carmen Harra! Profetei amorurilor din showbiz-ul românesc i s-a arătat că regele nostru nu mai apucă anul nou. Nici el, nici „un mare artist din generația veche“ (e surpriză, nu ne spune Carmen cine…) Noi ținem cu Regele și îi dorim sănătate, să apuce anul nou și s-o învingă pe Harra!
 • Speranţa vine de la tinerii care s-au săturat de abuzurile Poliţiei Române şi vor să schimbe instituția din interior. O tânără poliţistă de 20 de ani din oraşul bistrițean Beclean i-a reţinut permisul unui cetățean care a depășit pe linie continuă şi a şi acroşat o maşină. Supărată că bărbatul vrea să facă înţelegere amiabilă cu cel căruia i-a zgâriat maşina, poliţista l-a mai amendat o dată pe cetățean pentru că nu avea permisul la el.
 • Nu mai poate omul nici să fumeze liniştit o ţigară că imediat sar pe el cetăţenii cu legea-n mână. Un şofer de microbuz care obișnuiește să fumeze pe ruta Constanța – Năvodar n-a mai suportat această situaţie şi şi-a făcut dreptate singur: l-a luat la pumni, între staţii, pe impertinentul care-i spunea să mai lase țigara în timp ce conduce. Şi, pentru că omul l-a indispus foarte tare și i-a stricat ziua, l-a mai prins o dată, câteva ore mai târziu, în Gara Constanţa. L-a bătut și acolo. „Adevărul“ a urmărit cazul și a aflat că şoferul justiţiar a fost săltat de polițiști, care au constatat că nemernicul nu doar fuma, dar și bea la volan. Avea o alcoolemie de 0,53 în aerul expirat.
 • După ce s-a plâns că i-a fost furată maşina din apropierea sediului SRI, „deputatul AKM” Cătălin Rădulescu a fost văzut în trafic într-un alt autoturism identic cu cel furat. Sperăm că, de aceasta dată, deputatul va fi mai inteligent decât bolidul pe care-l conduce şi nu-l va mai lăsa aşa, la mâna hoţilor.
 • Gata, domn’e, ce vă scandalizați atâta? S-a ocupat ministrul Liviu Pop și săptămâna asta au venit manualele de clasa a V-a în școli. Ca un cadou de Moș Niculae, așa. Dar despre lucrurile bune care se întâmplă în țara asta nu scrie nimeni…
 • Alt caz de maximă eficienţă în administraţie ne ajunge la urechi din ţară. Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a stabilit un nou record într-o şedinţă extraordinară convocată la finalul lunii trecute: 4 proiecte adoptate în doar 3 minute şi 48 de secunde, cu tot cu intonarea imnului de stat! Se lucrează cu motoarele turate şi la centru, şi în teritoriu, numai cine e orb nu vede ce randamant au politicienii noştri.
 • Gest emoţionant al deputatei Andreea Cosma cu ocazia zilei de naştere a tatălui său, Mircea Cosma. Aleasa i-a transmis părintelui ei un mesaj de suflet, prin intermediul publicației PH-online: „Tot ceea ce sunt EU astăzi ţi se datorează în totalitate, dăruirea, curajul şi experienţa ta fiind calităţile pe care mi le-ai transmis şi care m-au ajutat să devin nu doar un om responsabil, ci şi un politician cu planuri mari”. Mircea Cosma, fost șef al Consiliului Judeţean Prahova, este deja condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție, calități pe care le-a transmis, într-adevăr, mai departe. Și fiul său, Vlad Cosma, are în palmares o condamnare de 5 ani. Tot pentru corupție, că doar n-a dat în cap la oameni.
 • Marian Oprişan a rămas fără permis de conducere săptămâna aceasta după ce a fost prins de poliţişti conducând cu 191 km/h pe drumul dintre Buzău şi Râmnicu Sărat. Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a declarat că va contesta amenda, pentru că el n-a văzut niciun radar. De supărare că a rămas pieton, Oprişan a oprit iluminatul public în centrul Focşaniului, în timpul protestului anti-PSD din oraş.
 • Gata, am aflat şi cine-i de vină pentru şomajul ridicat din Teleorman şi Vaslui! Cum, nu ştiaţi? Tot multinaţionalele, care prea s-au aşezat spre vestul ţării, lângă autostrăzile europene. Credeți că e vorbă de clacă, că am auzit-o aseară la cârciuma Geamuri multe? Nu, nene, e declarația ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu.
 • O rugăm pe ministra muncii să comenteze și știrea următoare, că tot despre munca la multinaționale e vorba: La cea mai mare fabrică din judeţul Iaşi, una englezească, un tânăr de 18 ani a ajuns la spital după ce şi-a introdus aer comprimat cu un pistol în anus. Incidentul s-a întâmplat sâmbătă, în tura I, dimineaţa, la ora 09.00. Tânărul a declarat că a vrut doar să se răcorească în zona dorsală. Vedeți, tot multinaționalele sunt de vină, că au adus tehnica asta de lucru, ca să-i zăpăcească pe români, să le facă rău în zona dorsală.
 • Declarația săptămânii – și, de ce nu, a secolului – îi aparține unui român plecat la mai bine, în Dusseldorf, Germania: „Mi-era foame, onorată instanţă!“, a declarat omul după ce a fost prins furând fineţuri nemţeşti dintr-un supermarket local. De foame, românul a pus mâna pe conserve cu caviar, somon, păsătrăv afumat şi un coniac bun, pentru sufletul lui.
 • Și încă una cu români în acțiune. Cum fură românii măsline în Italia? Taie măslinii cu totul. Două românce din Botoşani, mamă şi fiică, au fost prinse la furat în livada unui italian octogenar din Sicilia. Profitând de un moment de neatenție din partea octogenarului, femeile au luat drujba şi au pus la pământ copacii de pe plantaţia bătrânului. Acestea au fost prinse de carabinieri înainte a valorifica măslinele.
 • Am lăsat pentru final informația care contează cu adevărat: la cantina Ministerului de Interne, o ciorbă de pui, cu tot cu chiflă şi ardei iute, costă fix 2,36 de lei. Poftă bună, ofițeri!

  Dovada. FOTO: Teodor Hossu Longin
  Dovada. FOTO: Teodor Hossu Longin
Cele mai recente