HARFELE SĂPTĂMÂNII. Puterea și Opoziția s-au luptat la o nuntă din Giurgiu: „M-a înjurat de măicuță și mi-a dat un pod de palmă în gură”

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

– A fost o săptămână tensionată pe scena politică a țării. S-au dat pumni, s-au lansat amenințări, s-au proferat injurii. Astfel, în timp ce noi eram ocupați cu pumnii lui Mirel Palada în gura lui Mihai Goțiu, Ioan Ciupilan, primarul PSD al municipiului Huși, nu se lăsa mai prejos și o lua la înjurături pe Cătălina Popa, consilier local din partea PNL. Agresiunea verbală s-a petrecut într-o ședință de consiliu, în care Ciupilan s-a enervat pentru că Popa a solicitat aplauze ironice la adresa lui. „Aplauze pentru cât ești de bătrână și de proastă”, a pus-o la punct primarul Hușiului. Evident, conflictul a escaladat: consiliera PNL i-a răspuns lui Ciupilan cu exclamația „vai, cât este de prost!”, iar edilul hușean și-a ieșit complet din fire părăsind sala în timp ce rostea aceste cuvinte: „O să plătești daune, animala dracului!”. Cu această ocazie, le urăm hușenilor tradiționalul „dacă pe ăștia i-ați votat, să-i stăpâniți sănătoși!”.

Și tocmai când ne pregăteam să tragem linie și facem bilanțul bătăilor și înjurătorilor de săptămâna aceasta, a venit Nicolae Bădălău și a mai dat și el un pod de palmă, să nu creadă cineva că nu știe cum se dă. Podul lui Bădălău (președinte executiv al PSD) s-a oprit în gura liberalului Anton Marin, participant la o nuntă unde fiul lui Nicolae Bădălău era nașul cel mare. „Eu nu i-am zis nimic. S-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuța mea, m-a amenințat și mi-a dat un pod de palmă în gură”, a explicat Anton, care a depus și plângere la Poliție. Bădălău neagă podul de palmă, dar recunoaște înjurăturile de măicuță: „Am avut un schimb de replici și atât. Nu sunt un om violent”. Oricare ar fi adevărul, sunt bune și înjurăturile de măicuță. Îl trecem pe Bădălău pe listă și declarăm săptămâna politică încheiată.

– Gabriela Firea și Florentin Pandele au aniversat, săptămâna aceasta, nunta de cupru. Așa se zice când împlinești șapte ani de căsătorie (nu știam nici noi, am aflat urmărind contul de Facebook al doamnei primar). Cu acestă ocazie, se cuvine să-l felicităm în primul rând pe destoinicul Florentin Pandele. Dacă noi abia mai putem după un an și trei luni de mandat, vă dați seama ce rezistență are el care a ajuns să aniverseze nunta de cupru?

– Dâmbovițenii nu se descurcă cu statuile și pace! După ce săptămâna trecută vă relatăm că și-au bătut joc de statuia lui Mihai Viteazul, amplasată în centrul orașului Târgoviște, acum au șters pe jos și cu memoria lui Ion Dolănescu. La Perșinari, în localitatea natală a marelui nostru cântăreț de muzică populară, s-a dezvelit un bust care ar fi trebuit să-l întruchipeze. Numai că odată dezvelit, oamenii au constatat că bustul nu prea aduce cu Dolănescu, care era mai rotofei la față și cu ochii jucăuși. Mai încercați dâmbovițeni! Faceți una cu Țuțuianu și poate de data asta vă iese.

Așa arată bustul lui Dolănescu. Spuneți și dumneavoastră! FOTO: Gazeta Dambovitei

– Un octogenar gălățean (periculoasă combinație!) a băgat spaima în șoferii care circulau pe drumul european 584, între Slobozia și Brăila. Aflat la volanul unei Dacii 1310 de culoare galbenă, gălățeanul a ieșit din stațiunea Lacul Sărat, s-a încadrat pe contrasens și a început să-i dea talpă spre Vărsături. Întrucât șoseaua era despărțită de separatoare, el n-a putut intra pe sensul corect, dar nici n-a vrut să se întoarcă din drum, insistând să circule mai departe. După vreo cinci kilometri în care a gonit pe contrasens, bătrânul gălățean a dat peste un sens giratoriu și a luat-o pe unde trebuie. Pentru această ispravă, el s-a ales cu permisul suspendat pentru următoarele două luni și a primit 570 de lei amendă. Ia uitați ce mână tataia:

– Toamna s-a lăsat peste țara noastră nu doar cu o recoltă agricolă bogată, ci și cu puternic miros de fecale. Pute în mai multe orașe țară, cu o mențiune aparte pentru zona Moldovei. După ce săptămâna trecută Bucureștiul era invadat de o duhoare insuportabilă, acum a venit rândul Iașiului. Presa locală relatează că în mai multe cartiere din capitala Moldovei locuitorii au sunat disperați la Garda de Mediu, nemaiputând îndura damful de fecale care le pătrundea pe ferestre. Autoritățile fac eforturi pentru identificare sursei, primul indiciu fiind cantitățile uriașe de găinaț de pasăre împrăștiate pe terenurile agricole din vecinătatea orașului. Pute și la Piatra-Neamț și pute în asemenea hal încât cetățenii acuză stări puternice de vomă. Ziariștii locali relatează că nemțenii au deja experiență în înfruntarea unor astfel de probleme și, după ce au mirosit cu băgare de seamă, au hotărât că duhoarea este specifică unor excremente animale. Asta e situația, avem o țară frumoasă, dar din păcate miroase a căcat.

– Apropo de căcat. Dacă vreți să vă faceți o idee despre cum se gestionează politica editorială în presa din România, luați de-aici un printscreen de pe contul de Facebook al „Observatorului”, cu o postare făcută din greșeală. Cam așa stă treaba:

– Tocmai când începeam să ne plictisim de poantele lui Petre Daea, s-a hotărât să ne scandalizeze și el cu chestie serioasă. Și-a angajat fiica în ministerul pe care îl conduce, să mănânce și ea o pâine ca referent în agricultură. „Este un copil care așteaptă să-și găsească rostul în viață. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă privește, ca părinte, o ajut să-l găsească pentru că e firesc, este natural”, a declarat Petre Daea. Ce să mai zicem, aveți și dumneavoastră dreptate. De ce să muncești să-ți faci un rost în viață când poți aștepta să ajungă tata ministru?

– Pompierii din Piatra-Neamț au fost solicitați pentru o misiune de descarcerare deosebit de solicitantă. Ei au intervenit în apartamentul unui cetățean care a încercat să-și desfunde WC-ul în mod manual. Manual în sensul cel mai propriu al cuvântului: omul a băgat mâna adânc în vasul de toaletă, să palpeze problema și să desfunde ce era de desfundat. Din păcate, el a rămas cu mâna blocată în scârbavnicul recipient, iar pompierii au avut mult de furcă: au dărâmat o bucată de perete, au ajuns la țeavă, au tăiat-o și i-au scos omului brațul de unde și-l băgase. Misiunea a fost un succes, bărbatul a scăpat teafăr și va mai putea să desfunde și altădată.

– Un tânăr de 28 de ani din municipiul Focșani, aflat călare pe o motocicletă, s-a ciocnit cu o oaie care circula regulamentar pe partea carosabilă. În urma impactului, tânărul a fost trântit la pământ, iar oaia a rămas în picioare și a plecat mai departe. Până la închiderea ediției, Petre Daea nu a emis o părere despre acest incident, dar n-avem nicio îndoială că o va face.

Cele mai recente