Hello, Europe! Here is Romania…

3281

România a preluat, joi seară, președenția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, într-o ceremonie oficială ținută la Ateneul din București.

A fost o seară în care politicienii români au părut mici și neînsemnați, prinși la mijloc între două tabere care aveau să-și spună lucruri importante: liderii Europei și poporul român.

Și în timp ce Donald Tusk ne vorbea pe limba noastră, pomenind branduri sau nume simbolice precum Dacia, Mircea Eliade sau Helmuth Duckadam, în fața clădirii în care își ținea discursul sute de cetățeni români au stat în frig și ninsoare pentru a transmite Europei, pe limba ei, că România înseamnă mai mult decât politicieni corupți și discursuri anti-europene.

Mesajul lui Donald Tusk către poporul român l-ați putut vedea pe toate televiziunile. Mesajul oamenilor din stradă către Europa și către liderii săi, îl puteți vedea în videoreportajul de mai jos.

Un reportaj de: Cristian Delcea, David Muntean, Laurențiu Ungureanu, Andrei Udișteanu, Mihai Voinea

Susține proiectul Recorder

Citești acest articol pentru că niște ziariști s-au încăpățânat să creadă că își pot face meseria fără patroni și fără interese ascunse. Recorder este o publicație care se autofinanțează din publicitate și din donațiile cititorilor. Și tu poți susține această inițiativă!

Comentarii ()