HARFELE SĂPTĂMÂNII. Hoții din Teleorman pot fura liniștiți: Poliția nu are benzină să-i urmărească

Rubrica „Harfele săptămânii” face, în fiecare duminică, un scurt inventar al știrilor cu harfă care ne-au trecut pe la urechi în ultimele șapte zile. O listă de fleacuri care, adunate la un loc, compun un mic tablou al României din zilele noastre.

– Oltenii se gândiră să facă o harfă înaintea de începerea Ligii I la fotbal. Și cum se gândiră ei, le trecu prin cap să pună coloana infinitului pe tricourile Universității Craiova, ca un omagiu adus lui Constantin Brâncuși. Alde Marius Briceag și Nicușor Bancu vor alerga cu coloana pe piept, o coloană dreaptă, desenată cu motive populare, străpungând, în zona inimii, brandul unei case de pariuri. „Ideea lui Brâncuși a fost să creeze o legătură între pământ și cer. Iar această legătură se regăsește și în clubul nostru, unde cei plecați în ceruri, de la Oblemenco și Crișan la Domozină și marele Păunescu, sunt și vor fi mereu vii în inimile noastre”, se arată în comunicatul postat pe site-ul clubului. Ce-ar zice oare bietul Brâncuși dacă și-ar vedea coloana infinitului pe echipamentul „juveților”, ruptă în două de sigla Betano, ne este frică să presupunem. Dar știm că odată, când s-a întors de la Paris, a zis așa despre ce-a găsit acasă: „Bă, v-am lăsat săraci și proști. V-am găsit și mai săraci, și mai proști”.


– Marin Stoica, primarul comunei Cănești din județul Buzău, l-a plesnit cu un bolovan în cap pe Fănel Roșu, cetățean al comunei și văr bun cu el. Marin și Fănel s-au certat pentru o vacă care pășunase pe unde nu trebuie, iar lucrurile au degenerat atât de tare încât edilul a pus mâna pe o piatră și l-a lovit în zona ochilor pe vărul său. Publicația „Reporter buzoian” relatează că, fiind răpus la pământ, Fănel și-a adunat ultimele puteri și a apelat 112, reușind, astfel, să scape cu viață. Cu un ochi bandajat și cu sufletul negru de supărare, el a declarat în fața ziariștilor buzoieni: „Putea să mă lovească în altă zonă a capului și să nu mai fiu”.

– Principesa Margareta și Principele Radu au făcut un voiaj cu trenul regal prin zona Moldovei, unde în această perioadă se organizează diverse ceremonii privind împlinirea a 100 de ani de la bătăliile purtate la Mărăști, Mărășești și Oituz. Așteptată de circa 300 de oneșteni pe peronul gării, principesa Margareta a coborât la ei, le-a făcut cu mâna și s-a băgat înapoi la cușetă. Presa locală transmite că principesa s-a simțit obosită și l-a lăsat doar pe Radu Duda să se deplaseze la Oituz, unde aveau loc ceremonii. Oneștenii nu s-au supărat și s-au simțit onorați că principesa trage un pui de somn în gară la ei.

– În timp ce fiul lui Liviu Dragnea conduce o mașină cu peste 700 de cai putere, polițiștii teleormăneni se chinuie cu Loganurile din dotare. Împing la ele, le mai leagă cu sârmă, își fac și ei treaba cum pot. Săptămâna aceasta, un cetățean i-a filmat pe polițiștii din Alexandria cum dădeau la automat, chinuindu-se, fără succes, să plece în misiune. Loganul tremura din toate încheieturile, refuzând să pornească. Mecanicii de Loganuri consultați de „Harfa“ consideră că sunetul scos de mașină indică un rezervor care n-a mai văzut demult benzină. În cele din urmă, polițiștii s-au resemnat, au înțeles că fără combustibil nu se poate și au împins mașina mai într-o parte, parcând-o la umbră. Lăsați-o acolo, fraților, n-are niciun rost să vă chinuiți. Știe toată țara cine fură prin Teleorman, dacă era să-l prindeți îl prindeați pân-acum.

– Titlul săptămânii vine de la Gazeta de Cluj: „Un pocăit din Florești bate copiii cum îi prinde. Ultima victimă a fost un copil de 7 ani”. Ziariștii clujeni susțin că „pocăitul” Adam, în vârstă de 50 de ani, urăște copiii și dă în ei fără niciun regret. Un băiețel pe nume Marian a fost pălmuit pentru că s-a frecat de gardul casei sale. În urmă cu o săptămână, Adam îl mai lovise odată pe micuțul Marian, de aceasta dată pentru că ar fi scăpat o hârtie de caramea în fața porții. Intervievați de „Gazeta de Cluj”, părinții lui Marian se întreabă pe bună dreptate: „Cum e posibil ca un asemenea om să pozeze în pocăit?”.

– Gorjeni, dacă aveți treabă pe la Prefectură puneți mâna și scoateți costumul de nuntă din dulap, strângeți cravata la gât, călcați pantalonul la dungă. Altfel, nu se poate intra! Prefectura Gorj a emis o circulară care prevede că persoanele îmbrăcate neadecvat nu mai au voie să pătrundă în instituție. Nu e voie la pantaloni scurți, nu e voie cu imprimeuri pe tricou, nu e voie cu haine murdare sau purtate în mod provocator. Sobrietate, gorjeni!

– Un bărbat din Lipova (județul Arad) a depus acțiune în instanță împotriva vecinei sale de 23 de ani, acuzând faptul că aceasta nu vrea să-i cedeze. Reclamantul se vaită că pârâta îl fierbe de luni bune, îmbrăcându-se provocator, rujându-se și lansându-i aluzii fără perdea. „Se culcă cu toți, numai cu mine nu”, a scris arădeanul în plângerea înaintată instanței, subliniind, totodată, că nu mai rezistă torturii. Cu promptitudinea ireproșabilă a sistemului de justiție din țara noastră, Judecătoria Lipova a răspuns solicitării invocând caracterul nelegal și mustrându-l pe reclamant într-o limbă de lemn care întruchipează perfecțiunea: „Nu există nicio normă care să fondeze pretenția unui reclamant, nesatisfăcut în dorința lui, de a obține satisfacția obligării unei persoane pârâte la predarea vieții intime a acesteia”. Nu-i nimic, o să preia Mihai Gâdea cazul acestui arădean torturat de sistemul de justiție și-o să-i facă el dreptate la „Sinteza zilei”.

– Ocupată cu demiterea lui Eugen Teodorovici, opinia publică a trecut ușor cu vederea peste drama unui alt PSD-ist. Lucian Ursulețu, purtătorul de cuvânt al PSD Timiș, a fost demis în direct, la Antena 3, de către Codrin Ștefănescu, care l-a acuzat că ascunde hârtia trimisă de la centru pentru excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu. Ne manifestăm public îngrijorarea pentru derapajele din interiorul Partidului Social Democrat și cerem repunerea în funcție a purtătorului de cuvânt de la PSD Timiș. Suntem alături de tine, Ursulețule!

– La final, poza săptămânii. Sau mai degrabă o reacție la ea: Doamna Carmen, prima doamnă a țării, dând inimioare de adolescentă îndrăgostită către soțul ei, președintele României.

Cele mai recente