Iarba verde de pe acoperișul stației de tramvai

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a participat, joi dimineață, la inaugurarea unui acoperiș de stație de tramvai care a fost învelit cu un strat de iarbă.

Evenimentul a dat startul campaniei „Stații verzi”, derulată de Asociația pentru Responsabilitate Socială și finanțată de un grup de companii private, în urma căreia 34 de stații de tramvai din București vor fi acoperite cu vegetație. Primăria Capitalei este partener în acest proiect, motiv pentru care Gabriela Firea a ținut să fie prezentă la inaugurarea primului acoperiș intrat în program.

Stația verde inaugurată de Gabriela Firea FOTO: Inquam / Octav Ganea

Evenimentul a avut loc în stația de tramvai din fața Bisericii Sfântu Gheorghe, din București, unde s-a admirat acoperișul și s-au ținut discursuri la microfon. S-a explicat că trei metri pătrați de acoperiș asigură oxigenul zilnic pentru o persoană. Totodată, primarul general a arătat că este vorba despre „un proiect special, care se referă la viața noastră, la sănătatea noastră, la ceea ce lăsăm în urmă la final de mandat”. Cuvintele sale au fost ascultate cu interes de cetățenii care se aflau în stație, așteptând tramvaiul, dar au existat și câțiva nemulțumiți care au denigrat montarea acoperișului verde cu expresii precum „asta ne trebuie nouă?” sau „duceți-vă mai încolo să vedeți cum pute a urină”. Pentru o imagine mai clară a evenimentului din stația de tramvai Sfântu Gheorghe, vă rugăm să urmăriți reportajul de mai jos.

Cele mai recente