INVESTIGAȚIE VIDEO. Vânătorul de bătrâni

Un tânăr din Oradea se specializează, vreme de mai mulți ani, în urmărirea bătrânilor singuri, care dețin bani și proprietăți valoroase. Se apropie de ei, le câștigă încrederea și, în final, ajunge să le preia averea.

Ceea ce părea inițial doar o escrocherie bine elaborată se transformă apoi într-o serie de morți suspecte care ajung știri la televizor și dosare pe mesele procurorilor. Însă povestea nu se termină aici, ci continuă să se desfășoare și astăzi.

O poveste incredibilă în care răul triumfă nu pentru că oamenii buni sunt pasivi, ci pentru că trăiesc într-un stat eșuat, cu instituții nefuncționale.

Deși e vorba de moartea unor bătrâni singuri, mai mulți prieteni și vecini ai acestora se încăpățânează să ceară explicații și se revoltă în fața lipsei de reacție a autorităților. După mai bine de patru ani în care procurorii nu sunt capabili să stabilească nimic, cunoscuții bătrânilor apelează la presă.

Folosindu-se de instrumente jurnalistice, Recorder a încercat, vreme de aproape un an, să pună cap la cap mărturii, informații din dosar și ramificații ignorate de anchetatori.

Misiunea noastră este să le aducem în fața publicului și să le facem cunoscute. Stabilirea adevărului rămâne în sarcina Justiției.

Biserica Lumina, cea în care Sebastian Burcă a fost botezat în urmă cu câțiva ani, ne-a trimis un drept la replică, care poate fi citit aici. Menționăm că în materialul Recorder nu există nicio intenție de a face vreo asociere între faptele lui Sebastian Burcă și Biserica Lumina, fapte care nu erau cunoscute în spațiul public la momentul botezului.

SUSȚINE PROIECTUL RECORDER
DONEAZĂ PENTRU JURNALISM
Conținutul nostru este gratuit, însă n-ar fi posibil fără oameni care plătesc pentru el. Salariile jurnaliștilor, deplasările în țară și toate celelalte cheltuieli necesare pentru funcționarea unei redacții sunt susținute din donațiile cititorilor. Contribuie și tu!
Cele mai recente